Riverside Baja – Vízes, sáros, trükkös volt a péntek

Riverside Baja – Vízes, sáros, trükkös volt a péntek

MEGOSZTÁS

Tegnap elkezdődött a Riverside Baja, ahol a Laller Racing Dakar Team is képviselteti magát. Számukra a verseny fő célja a nemzetközi kihívásokra történő felkészülés, de ha „lepottyan” egy eredmény, akkor sem lesznek bánatosak a csapatnál.

A Szombathely környéki eseményt nem igazán tisztelte az időjárás, és hatalmas eső áztatta el péntek virradóra a kijelölt útvonalat. A táv rövid volt, ám az időjárásnak is köszönhetően annál trükkösebb, így Horváth Lajos is megküzdött az elemekkel:

„A nagy eső miatt szinte jégpályává változott az etap. Az autók teljesen kijárták a pályát, síneket húztak bele, és a nyomvályúkból szétszórták a vizet, ami az erdős részeken rendesen megállt. Ennek hatására bármelyik nyomot is választotta az ember, mindenhol nagyon csúszott, elvitte a motor hátulját, és sokszor nehezen tudtam megállni is.

Még a menet előtt felraktam egy szett Pirelli sár-gumit, de bár ne tettem volna, mert rettentően keménynek bizonyult. Később, ahogy haladtunk előre a napban, úgy száradt fokozatosan a pálya, és a végére már egész jó lett. Ma igyekszem jobban összpontosítani, remélem élvezetes nap vár ránk.” – zárta mondandóját a Laller, akinek 250 kilométer mért szakaszt kell teljesítenie ezen a szombaton.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ