Rapax dupla Monacoban!

Rapax dupla Monacoban!

MEGOSZTÁS

Egy elképesztő rajt döntötte el az F2 monacoi sprintfutamát, ahol a Rapax kettős győzelmet aratva igazolta a szezon előtti tesztek alatt mutatott parádés formáját. Nyck de Vries sikerével első F2-es sikerét aratta!

Nyck de Vries csapattársa, Johnny Cecotto Jr. mellől rajtolt, és mindkét Rapax pilóta remekül rajtolt, ám de Vries mondhatni elképesztőt. Ennek köszönhetően már az első kanyar után vezetett, és egy kör után már másfél másodperces előnyt épített ki magának. Ezt a továbbiakban még drasztikusabban növelte, míg az végül behozhatatlan lett.

Cecotto bár nem tudta követni csapattársát, de a pálya karakterisztikájának köszönhetően nem tudták őt megelőzni, így megtarthatta második helyét.

A középmezőny elején dúlt a csata, Artem Markelov és Alexander Albon harca élményszámba ment, míg Jordan King Canamasas „támadása” ellenére is képes volt pontot szerezni.

A helyi élmenő, Charles Leclerc a második etapban sem volt szerencsésebb, hiszen pole-ja és első futamos kiesése után a sprintversenyen sem termett számára babér. Az Ardenes Norman Natoval történt ütközése után időbüntetést kapott, majd feladta a versenyt. Leclerc rossz hétvégéjének hatására a bajnokság ismét nyílt!

Kép: Glenn Dunbar / Zak Mauger / FIA Formula 2

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ