Ogier visszaverte Tänak támadását – WRC Dayinsure Wales Rally GB 2016

Ogier visszaverte Tänak támadását – WRC Dayinsure Wales Rally GB 2016

MEGOSZTÁS

01_2016-wrc-12-bk3-0582

A WRC Dayinsure Wales Rally GB 2016 szombati verseny napján a négyszeres világbajnok Sebastien Ogier visszaverte Ott Tänak támadását és a záró versenynapot 33.8 másodperces előnnyel kezdi meg. A harmadik helyen az összetett második helyéért harcban álló Thierry Neuville finiselt a szombaton, újabb bő egy perccel Tänak mögött. Fotó: VW Motorsort

A körülmények a péntekiekhez képest jobbak voltak, javultak, de messze nem volt egyszerűek. A szombati verseny nap, nyolc mért szakaszból állt. Tänak az első hatból négyet megnyert és a reggeli startnál fennálló 37.3 másodperces hátrányát 24.8 másodpercre csökkentette, de az utolsó előtti gyorson, – Aberhirnant – Ogier helyreállította a labilissá váló status quo-t és elhúzott észt riválisától.

Ogier: Nagyon  elégedett vagyok mai nappal. Aligha tudtunk volna ebből többet kihozni Juliennel. Folytattuk a támadást és igyekeztünk a legtöbbet kihozni a rajtpozíciónkból, amit úgy számítottunk,hogy ha minimálisan is, de előnyt fog jelenteni. Tudtuk, hogy a kemény walesi körülményekhez a lágy abroncsok a legjobbak.  Úgy álltunk oda, hogy a vasárnapi finálé előtt  Ott Tänakot kényelmes előnnyel megtudjuk  előzni. A riválisainkkal szemben , mi keményebb abroncsokon voltunk. Ez azt jelentette, hogy nem okozott problémát, hogy  a 100 kilométeres szelektívet befejezzük kerékcsere nélkül. Holnap biztos, hogy izgalmas napunk lesz!  Ott [Tänak] nagyon gyors a Wales Rallyn.  Nagyon határozottan  fogom tenni a dolgom annak érdekében, hogy a Volkswagen megnyerje a konstruktőri címet és remélhetőleg én pedig  megszerezzem a futamgyőzelmet.

Vasárnap hat gyorssal zárul a WRC Dayinsure Wales Rally GB 2016.

A futam állása (www.ewrc-results.com): cv9tibowaae1wcu

WRC2

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ