Minden jó, ha a vége jó

Minden jó, ha a vége jó

MEGOSZTÁS

img_0993

2016.december 5.
TMC Rallysport Kft
Taxi4 Mikulás Rallye, Beszámoló
Ollé Sándor – Tóth Zsolt
Ford Fiesta S2000
Minden jó, ha a vége jó

A jubileumi Mikulás Rallye jelentette az utolsó táncot az Ollé Sándor, Tóth Zsolt és a Ford Fiesta alkotta trió számára. A 2016-os szezonnal végleg lezárult a Ford Fiesta S2000-es korszak. A Ford új gazdára talált, a csapat új tagja pedig egy Skoda Fabia R5 februárban érkezik meg a szegedi műhelybe.

Ollé Sándor- Tóth Zsolt: „Furcsa érzés, de most tényleg vége a Fordos időszakunknak! Több mint három évet versenyeztünk vele, pont itt Veszprémben arattuk első futamgyőzelmünket, és most itt búcsúztattuk el…

Nagyon szerettük, igazán kompakt kis szerkezet, briliáns futóművel, azonban számunkra is elérkezett a váltás ideje, hiszen a 2016-os szezon is megmutatta nem tudunk már labdába rúgni, sokkal jobb, erősebb technikákkal harcolunk, és azokban a csatákban általában alulmaradtunk.

A jubileumi Mikulás Rallye ennek a korszaknak méltó befejezése volt, hiszen rögtön a nyitó szakaszon mi bizonyultunk a leggyorsabbnak. Az abszolút elsőség azonban nem tartott sokáig, a korai rajtolásért 10 másodperces időbüntetést kaptunk, így az első helyről az összetett 12. pozíciójában találtuk magunkat. A gyors felzárkózásra szerencsére nem kellett sokat várnunk, egy újabb szakaszgyőzelemmel, már a 8. helyen álltunk. Igazi örömautózás volt, amin az autó ismét jeleskedett, szerettük volna kiélvezni a Fiesta minden egyes pillanatát. A kör utolsó gyorsaságiján az abszolút második idővel futottunk be. Mint ahogy megszokhattuk, most is hoztuk a formánkat, a korai rajtos időbüntetés után, egyszer megforogtunk, csodával határos módon nem történt semmi baj, sőt ez az időeredményen sem látszott.

Az autózásunkon a könnyedség érződött, habár az autónk felett eljárt az idő, ebben az erős mezőnyben biztosan tartottuk az ezüstös pozíciónkat, ami egy nagyon szép eredmény. Mosolyogva konstatáltuk, hogy habár egy korszak lezárult, méltó módon búcsúztattuk a Ford Fiesta S2000-st.

A jövő évre nagyon készülünk, komolyan összerakjuk a 2017-es esztendőt, nemcsak háttérben, hanem agyban is, ha már itt lesz az új Skoda Fabia R5.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ