Mikkelsen privát Polo R WRC programon dolgozik

Mikkelsen privát Polo R WRC programon dolgozik

MEGOSZTÁS

Andreas Mikkelsen jelenleg is egy privát 2017-es Polo R WRC programon dolgozik, annak ellenére, hogy az autó sorsa jelenleg holtponton van.

Andreas Mikkelsen: Az a célom, hogy újra gyári autóval harcoljak a világbajnoki címért a következő szezonban. Idén három ralit keresünk, amelyeken a VW Polo 2017-es autójával indulnék. Azt reméltük, hogy az autó homologizációja Svédországra lezárul, de nem volt rá mód, így ezt most Portugáliára igyekszünk átütemezni. Rengeteget teszteltem a Pólóval , ez az egyetlen autó, amelyet tudok vezetni. Ezt szeretném vezetni, jó lenne, ha valósággá válna. Szponzorokat kell még találnom és természetesen a homologizációs eljárást is be kell fejezni.

A múlthéten a WRC gyári csapatainak képviselői a FIA képviselőivel Monacoban tárgyaltak a VW autóval kapcsolatos  kérdéseiről, egy későbbi homologizációval kapcsolatban.

A megbeszélés eredményei nem voltak meggyőzőek, amelyen az irányító testület képviselői és a rivális csapatfőnökök vettek részt. A Hyundai Motorsport csapatfőnöke Michel Nandan aggodalmát fejezte ki a helyzettel kapcsolatban.

Jarmo Mahonen a FIA rally igazgatója szerint : ” Alaposan és minél hamarabb körbe kell járnunk ezt a kérdést! Megértem Michel aggodalmait. Hasonló helyzetben volt tavaly a Citroen is – a PH Sport versenyeztette a Citroen DS3 WRC-it, de a Citroen jelezte, hogy visszatér a bajnokságba. A VW  ezt nem tette meg. A találkozó építő jellegű és jó hangulatú volt. A résztvevők elmondták aggodalmaikat, amihez joguk van. A Volkswagennel hamarosan újra találkozunk és folytatjuk a megbeszélést.  ”

A VW jelenleg vonakodik, hogy kiterítse kártyáit. A privát pilóták amennyiben VW Polo R WRC-t bérelnének, még mindig nem lehet tudni, hogy a  teljes hannoveri csapat támogatását bírnák, vagy egy kisebb léptékű technikai segítséget kapnának az ügyfelek. Így a közeljövőben nem lesznek további  tárgyalások, mert  a helyzet nyitva van…

Amennyiben a VW projekt nem jönne be Mikkelsen számára, a norvég pilóta nyitott a Skodás folytatásra.

Fotó: ŠKODA Motorsport

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ