Méltó évzárás

Méltó évzárás

MEGOSZTÁS

Méltó évzárás

22. Mikulás Rally a Hídépítő Kupáért

Gyorsan eltelt ez az év is, amit mi sem bizonyít jobban , hogy ismét eljött a december, és vele együtt a Mikulás Rally is amelyet már 22.-ik alkalommal rendeztek meg Veszprémben és környékén. Párosunknak, ez a verseny hagyományosan szerepel a naptárban az elmúlt 10-12 évben mindig részt vettünk ezen a könnyed „bulifutamon” és ez idén sem volt másként.

A program egy pénteki teszttel vette kezdetét, melyen mi is megmozgattuk magunkat és az autót, keresve a legjobb beállításokat, és a legoptimálisabb gumikat az aktuális körülményekhez. A teszt sikeres volt , pár új beállítást is sikerült eszközölnünk így izgatottan és jó érzésekkel vártuk a rajtot. A nevezési listán 106 induló szerepelt, melyből 17 db R5-ös csúcskategóriájú autó volt, szinte a teljes magyar mezőny krémje képviseltette magát , így „bulifutam” ide vagy oda, tudtuk ,hogy komoly tempót kell diktálni a verseny elejétől a végéig, és taktikázásnak helye nincsen  a verseny rövidsége miatt sem, hiszen itt a verseny távja körülbelül a fele volt egy magyar bajnoki futamnak.

Szombaton a pályabejárásé volt a főszerep, a szervezők idén új nyomvonalat jelöltek ki ,és örömmel konstatáltuk, hogy sikerült egy nagyon élvezetes jó pályákból álló programot összerakniuk.

Vasárnap a versenyen az időjárás is kegyeibe fogadta a kilátogató rendkívül népes nézősereget .Igyekeztünk meghálálni nekik a szurkolást,  így a látványos autózás is főszerepet kapott, persze mellette azért az időeredményeket is néztük. Az autó ismét hibamentesen tette a dolgát, végig „fülig” érő szájjal róttuk a kilométereket és boldogan láttuk egy- egy szakasz céljában ,hogy 4.-6. idővel abszolváltuk a szakaszok nagy részét.

A verseny végére az abszolút 5.-ik helyezést tudhattuk a magunkénak, mellyel jelen esetben elégedettek lehetünk, bár ha a gumizást jobban eltaláljuk, akkor még talán kicsit vérmesebb reményeink is lehettek volna, azonban ez miatt egy percig sem szomorkodtunk , hiszen amiért jöttünk azt megkaptuk, egy laza, könnyed, önfeledt autózással tudtuk lezárni a szezont amely még egy jó helyezéssel is párosult.

Az év végére 2 nagyon jó versennyel a hátunk mögött, megkezdjük a megérdemelt pihenésünket, azonban nekünk nem nyúlik túl hosszúra a szünet, hiszen 2019. február első hétvégéjén a hagyományosnak számító  Winter Rally-n veszünk részt Erdélyben ahová címvédőként utazunk így a cél nem is lehet más mint ezt a címet megvédeni.

Ezúton is köszönjük minden csapattagunknak az egész éves munkát, a szurkolóknak a buzdítást, a médiásoknak a remek fotókat, és a publikálást, valamint köszönettel tartozunk a támogatóinknak is nem utolsó sorban.

Békés boldog karácsonyt, és rallyban gazdag új évet mindenkinek!

Anti és Gergő

Speed Rally Team

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ