Marcus Grönholm tesztelte a Proton Iriz R5-t

Marcus Grönholm tesztelte a Proton Iriz R5-t

MEGOSZTÁS
Fotó: https://www.reddit.com/

A kétszeres világbajnok Marcus Grönholm ezen a héten két napon keresztül tesztelte a brit fejlesztésű autót és elégedetten és pozitívan summázta tapasztalatait az autóval kapcsolatban. Grönholm két napos Iriz tesztje Észak-Írország aszfaltos és murvás szakaszain zajlottak.

Marcus Grönholm : Jó érzéseseim voltak az autóban. Nagyon jól éreztem magam. Nem voltak meglepetések, sem alul, sem túlkormányzottságra nem volt panaszom. Ok! Igaz, hogy van még néhány tennivaló a lengéscsillapítókkal, de azt gondolom, hogy az már a finomhangolás része.

Aszfalton reggel nagyon nehéz volt a vezetés, mert nagyon csúszósak voltak a feltételek. Valójában ez nem egy igazi teszt volt, inkább csak ismerkedtem és vezettem az autót. Az autóban jól éreztem magam. A következő feladat szerintem az lesz, hogy Svédországban és Finnországban a futamok előtti tesztek során meg kell találni az alapbeállításokat és folytatni a finomhangolást, de ez egy profi pilóta feladata lesz én csak vendégeskedtem.

A csapat vezetője Chris Mellors örömmel fogadta Grönholm értékes tapsztalatait és megerősítette, hogy a Proton 2020-as indulásán dolgoznak a 2020-as szezonban.

Jó erős napunk volt! – kezdte nyilatkozatát Mellors. Hosszú ideje vártuk ezt a pillanatot. A közelmúltban célirányosan dolgoztunk minden területen és fejlesztettük a motorunkat, gyakorlatilag készenállunk. Az autóban minden a helyén van, a Reiger felfüggesztések, az Xtrac senbességváltó és a Cosworth elektronika. Minden a helyén van és minden remek egy nagyon erős alvázra építve.

A malajziai Proton központot nagyon érdekli a programunk sorsa és annak lehetőségei. A Proton örömmel növelné lekötelezettségi szintjén a fejlesztés kezdete óta, miközben számos kuala lumpuri partner is csatlakozna hozzá.

Ezen a hétvégén azon dolgoztunk, hogy visszatérhessünk a ralis világ színpadára. Építettünk egy mesés autót és meg szeretnénk mutatni mindenkinek, hogy mire is vagyunk képesek.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ