Leclerc varázslat – Parádé sprint futamon!

Leclerc varázslat – Parádé sprint futamon!

MEGOSZTÁS

Charles Leclerc egy az egyben lemásolta Artem Markelov tegnapi produkcióját. Markelov a főfutamon a jól időzített kiállásával bedarálta a mezőnyt. Amivel csupán annyi a problémás, hogy a sprintfutam elvileg kötelező kiállás nélkül is teljesíthető – eddig ez volt a bevett gyakorlat. 

Valamit nagyon tudnak az olaszok. Jó versenyzők, fantasztikusan felkészített autók, és remek mérnöki munka. Mondhatni ez a bajnokságban történt debütálásuk óta már megszokottá vált. De amit ma Leclerc révén műveltek, az egyben volt varázslatos és ijesztő.

A középmezőnyből induló monacói gyorsan a sor elejébe küzdötte magát, majd igyekezett ott megtartani a pozícióját. Előtte és mögötte is ádáz csaták dúltak, Luca Ghiotto, Oliver Rowland és Jordan King gyilkolták egymást, majd később Antonio Fuoco is csatlakozott ehhez a fogathoz.

Sokáig a Russian Time olasza, Ghiotto látszott nyerőnek, ám Leclerc egy meglepő soft-medium váltással sok helyet veszítve, ugyanakkor friss és optimális szetteken ahány kanyar – annyi előzés stratégiával megnyerte a versenyt. Őszintén nem hittük el, hogy sikerülhet neki!

Az utolsó körben aztán ugyanolyan simán taszította le az élen álló Russian Time pilótáját, mint a többi X ellenfelét is…

Képek: Zak Mauger/FIA Formula 2

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ