Laller vs HunGarian Baja – Interjú

Laller vs HunGarian Baja – Interjú

MEGOSZTÁS

Az idei esztendő versenyek tekintetében szerényebb a megszokottnál, de Horváth Lajosban nincs hiányérzet. A Laller Racing Dakar Team kapitánya rengeteget dolgozik, és a tereprali szakág megújulásában is részt vesz, hamarosan pedig újból rátapad a gázkarra. Néhány hét, és itt van a HunGarian Baja, erről is mesélt nekünk a váci Dakaros.

Mivel telnek a napjaid mostanság?

A vállalkozásom beindításán dolgozom, rengeteg energiát és munkaórát felemészt a Laller Car diagnosztikai központ. Természetesen, amikor tudok, motorra pattanok, és a heti edzéstervet is igyekszem betartani. Mostanság muszáj leszek majd emelni az intenzitást, mert következik a HunGarian Baja. Nagyon várom már!

Nyakunkon a HunGarian Baja, ami mindig egy különleges és fontos esemény a hazai terepraliban. Mit vársz az ideitől?

Legfőképp építkezést. Mind egyéni versenyzőként, mind csapatként szeretném, ha jól funkcionálnánk, és eredményesek lennénk. Erre gyúrni kell, készülni a műhelyben, az edzőteremben, a terepen, egyszóval összetett a dolog. De úgy gondolom, Kárpáti Petivel nagyon összekovácsolódtunk a Hellas Rally-n, és bár volt egy hosszabb szünetünk, remélem ott folytatjuk majd, ahol Görögországban abbahagytuk. Tegnap kaptam a jó hírt, hogy Pajer Csaba is csatlakozik hozzánk, aki ugyan még nem 100%-os de, már nem bírja a tétlenséget. Régóta gerincsérüléssel szenved, és az orvosok nem javasolták neki a versenyszerű motorozást, de ő mindent megtett, hogy alternatív edzésekkel erősítse meg a gerinctartó izmait. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a nehéz időszak után újból motorra ül.

Hogyan készülsz a világkupafutamra?

Mint említettem, igyekszem kondiban maradni és a motortól sem elszokni. A Baja-n is a kisebb KTM-el indulok, így értelemszerűen az is prioritás, hogy minél többet motorozzak vele. Vissza kell rázódni a versenyritmusba, de annyit mentünk előzőleg, hogy nem panaszkodhatok a kilométerhiányra. Tartani kell a ritmust, és augusztus 9-re a legjobb passzban érkezhetünk meg.

Veszprémben sok munkánk lesz, mert a versenyzésünk mellett magamra vállaltam, hogy mindenben segíteni fogom a szakágunk új kategóriáját alkotó XXL enduró mezőnyt. A cél, hogy a srácok is átélhessék azt a gyönyört, amikor 220 km-nél többet kell motorozni versenytempóban!

Beszéljünk az eredményekről. Milyen helyezéssel lennél elégedett?

Egy világkupafutamon minden versenyző nagyon igyekszik, és szeretne komoly teljesítményt letenni az asztalra. Én sem gondolkodom máshogy, így a kategóriám dobogójára felérni igazán örömteli lenne. Rajtam nem fog múlni, és ha a technika is bírja, akkor reális esélyt látok egy jó helyezésre. Tavaly nem volt szerencsém, így reménykedem benne, hogy most megfordul a széljárás.

Először álltok csapatként rajthoz a HunGarian Baján. Milyen érzés lesz?

Mindenképp különleges! Sok tekintetben nehezebb, hiszen nagyobb a felelősség, azonban számos előnnyel is jár az, ha az ember nem magányos farkasként küzdi végig a távot. Motiváljuk és húzzuk egymást, segítünk a navigáció terén a másiknak – ezt már leteszteltük és bátran mondhatom, működik. Ráadásul idén tényleg CSAPATKÉNT fogunk megjelenni, kezdve a versenyzőktől a szervízháttéren keresztül egészen a médiáig. Remélem sokan leszünk, hiszen Garamvölgyi Zoltán főszervező komoly energiákat fektetett a rendezvénybe, és szövetségi szinten is azért dolgozunk, hogy felduzzadjon a mezőny.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ