Laller, a szerencse fia!

Laller, a szerencse fia!

MEGOSZTÁS

Holnap az utolsó szakasszal véget ér az albán rali, azonban a pilótáknak – köztük a váci Horváth Lajosnak – még ma egy nagyon nehéz, több mint 400 km-es etapot kell teljesíteni.

A tegnapi feladat sem volt éppen leányálom, erről mesélt nekünk Laller:

„Rövid, de velős napot hagytunk magunk mögött. 9:45 kor rajtoltam, és már akkor nagyon erősen sütött a nap így elég gyorsan „belemelegedtünk” a dolgokba. A rendezők jó házigazda módjára gondoskodtak a hűtésről, mert kezdésnek beletereltek minket egy patakba ahol sok helyen az ülésig ért a víz… Ebben a mederben mentünk 10 kilométert. Ezek után jött a már megszokott hegymászás, csak hogy ne feledjük, hol is vagyunk.” – ironizálta tapasztalatait a Dakaros.

„Úgy mentünk felfelé, mintha egy lépcső vezetett volna a csúcsra. Ez 5 km-en keresztül zajlott így, ezt a gumik és a fékek igencsak megsínylették. Alig 100 kilométer alatt szinte a nullára sikerült amortizálni őket, viszont az előző nap meghibásodott első gátlóim hiba nélkül tették a dolguk.

Kaland is akadt ismételten, a már említett „lépcsőházban” egyszer kipattant a motor alólam, és megindult egy hatalmas szakadék felé. Legnagyobb szerencsémre megakadt egy sziklán, és nem zuhant a mélybe, így egy kis ijedtség után folytathattam az utam. Összességében nagyon jó napot zárhattunk, és a korai célba érés után egy kicsit élvezhettük a tenger és nap áldását. Feltöltődve várjuk a mai menetet, ami 448 kilométer lesz.” – zárta összegzését a Quebeck Laller Racing Team összetettben 37. helyen álló rutinos versenyzője.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ