Laller Racing – Decemberi kupaeső

Laller Racing – Decemberi kupaeső

MEGOSZTÁS

Nemrégiben tartották az MNASZ által rendezett (nem regisztrált) tereprali bajnokság díjátadó ünnepségét, ahol a Laller Racing Dakar Team-et két ízben is a képzeletbeli pódiumra szólították.

Horváth Lajos a motoros szekció első helyéért díjazták, de Laller csapatfőnökként is büszkén kihúzhatta magát:

„Vegyes érzésekkel indult a szezon, ám a végére kiegyenesedett minden, és csapatszinten is lendületbe jöttünk. Az idei év teljesen más volt, mint az eddigiek, hiszen három fővel, Laller Racing Dakar Team-ként futottunk neki a versenyeknek. A Dakar helyett idén csapatépítésbe fogtam, közben manageltem a most induló vállalkozásomat, mellette pedig próbáltam élvezni a motorozást is. Ennyi felé koncentrálni sokszor nem volt egyszerű, de meglett az eredménye, hiszen a kétkerekűek között első helyet ünnepelhetek, míg Pajer Csaba a harmadik pozícióban végzett, Kárpáti Péter pedig jövő héten kapja majd meg az I.O.B.C. bajnoki címért járó serleget. Büszke vagyok a srácokra, és köszönöm mindenkinek a befektetett energiát!” – formált véleményt Laller.

Pajer Csaba idén megjárta a poklot, azonban elszántsága kirepítette őt a negatív spirálból, és a nehéz kezdet után most egy év végi harmadik helynek örülhet:

„Nem számítottam arra, hogy a szezon végére egy kupával gazdagodom, de a befektetett munka meghozta a gyümölcsét. Hosszú ideig egy makacs gerincsérüléssel bajlódtam, próbáltam összeszedni magam, és a rengeteg rehabilitációnak, edzésnek hála ma már teljesen tünetmentes vagyok. Ez számomra a visszatérés éve volt, aminek igyekeztem kiélvezni minden pillanatát. Most egy kis pihenő következik, de természetesen már a jövő is ott motoszkál a fejemben.” – összegzett a HunGarian Bajan nagyot küzdő pilóta.

Kárpáti Pétert ezúttal nem díjazták, de a versenyzőnek semmi oka keseregni, hiszen hamarosan az International Open Baja Cup motoros első helyét emelheti majd magasba:

„Nagyon várom már a szerdát, hiszen ez lesz az első bajnoki címem – és talán nem az utolsó! Remélem jövőre még több versenyen, jó sok induló között mérethetem meg magam újra. A következő évre az a cél, hogy az összes futamon rajthoz álljak, és egy relatív erősebb mezőnyben is megvédjem a címem. Emellett külföldi futamokat is tervezünk, áprilisban a Morocco Desert Challange-n belekóstolunk a sivatagi motorozás szépségeibe is. Ez egy Atlanti-óceántól a Földközi-tengerig tartó nyolcnapos verseny, ami érzésem szerint egy remek előtanulmány lesz a Dakaros céljaimhoz. Várom, hogy ismét a nyeregben üljek!” – vázolta motivációját az I.O.B.C. bajnoka.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ