Laller Racing Dakar Team – Brutális kihívás a Hellas Rally

Laller Racing Dakar Team – Brutális kihívás a Hellas Rally

MEGOSZTÁS

Dübörög Görögországban a Hellas Rally, és a sodrással együtt a Laller Racing Dakar Team is igyekszik együtt evickélni. Egyszerre gyönyörű és borzasztó nehéz terep, valamint nagy küzdelmek jellemezték Horváth Lajos „Laller” és Kárpáti Péter második és harmadik napját. De erről meséljenek inkább maguk az érintettek.

Horváth Lajos nehéz időket tudhat maga mögött, hiszen a körülmények mellett a saját testével is meggyűlt a baja:

„Kedden borzasztó nehéz napot teljesítettünk. Amellett, hogy reggeltől sötétedésig húztam a gázt, kiújult az aranyér problémám, ami bizony nem segítette a versenyzésem. Nem új keletű ez a probléma, készültem rá, így hellyel-közzel sikerült is orvosolnom, remélem nem fog nagyon akadályozni a továbbiakban. A nap folyamán motoroztunk a tengerparti mély homokban, aztán hegymenetben, durva magasságkülönbségeket teljesítve.

Érintettük a legendás Tajgetoszt is, de ezen kívül nem történt semmi kirívó újdonság. Továbbra is úgy érzem, hogy egy hard enduro versenyen vagyunk, csupán a navigáció és az itiner az, ami a terepralira emlékeztet. A szerda is csupán annyiban tért el, hogy még magasabbra, egészen a hóhatárig mentünk, csak a pár sziklaomlás jelentett változatosságot az előző szakaszokhoz képest. Ezt viszont igazán élveztem, mert alapból kőkemény meló végigcsinálni, hát még úgy, hogy a navigáció is trükkös!” – mondta el a váci gladiátor, akire ma is hasonlóan kemény nap várt.

Kárpáti Péter eddig szerencsésen és problémamentesen vette az akadályokat, csak egy kisebb technikai hiba borzolta a kedélyállapotát:

„A keddi napunk a tengerparton indult, és nagyon éltem, rengeteg pozíciót sikerült itt nyerni. Nagy pozitívum volt a navigáció is, mert általában figyelmetlenek a versenytársak, és ez is bizonyos értelemben a mi malmunkra hajtotta a vizet. Természetesen voltak kőkemény szakaszok is, például sziklás patakmederbe tereltek bennünket, ami már nem tetszett annyira. Az utolsó szakaszt törölték a szervezők, de etapként mégis teljesíteni kellett azt, így bőven sötétedés után értem célba. Másnap a gyors megkezdésénél nem akart indulni a motorom, és a nap folyamán többször is jelentkezett ez a probléma. Mint később kiderült, egy kirázódott csavar miatt nem érintkezett egy kábel, de Lallerrel együtt végül rendbe hoztuk.

A továbbiakban egy bolyban mentünk Lajossal, és ez jó húzásnak bizonyult, mert ketten jobban haladtunk. Engem is hátráltatott néhány dolog, a tengerparton jelentős víz ment a csizmámba, amitől behólyagosodott, majd feltört a lábam. Még számos megoldandó feladat, és kalandos pillanat is akadt, de összességében élveztem az elmúlt napokat!” – mondta el Péter, aki kevés nemzetközi tereprali rutinja ellenére is szépen muzsikál.

Ma egy rövidebb, de annál durvább meneten vannak a fiúk, akik jelenleg az alsó középmezőnyben foglalnak helyet.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ