Kovács Bálint újabb értékes pontokat szerzett Oschersleben-ben

Kovács Bálint újabb értékes pontokat szerzett Oschersleben-ben

MEGOSZTÁS

A 220 Volt H-Moto Team versenyzője mindkét futamon hatodikként zárt az ADAC KTM Kupában

2016-Kovács_Bálint3Pontszerzés reményében vágott neki az elmúlt hétvégének Kovács Bálint a németországi Oschersleben-ben rendezett dupla futamnak az ADAC KTM kupában. Nos, a 220 Volt H-Moto Team ifjú reménysége ezúttal is bizonyította a tehetségét, hiszen a holland bajnoksággal kiegészített mezőnyben előbb a 13., majd 10. lett, ami az ADAC KTM kupában végül mindkétszer a hatodik helyet jelentette a 15 éves pilótának, amivel nemcsak pontjai számát növelte, hanem előrébb lépett összetettben is.

2016-Kovács_Bálint4Kovács Bálint ezúttal is a sportág legnagyobbjai előtt bizonyíthatta tehetségét, ugyanis a németországi Oschersleben-ben rendezték az ADAC KTM kupa utolsó előtti fordulóját, mégpedig a 8 órás Endurance világbajnoki viadal betétfutamaként. Nagyban nehezítette a dolgát a 220 Volt H-Moto Team versenyzőjének, hogy pályafutása során korábban még nem motorozott a német pályán, így nemcsak a pénteki szabadedzést, hanem az első időmérőt is be kellett áldoznia a pályaismeretre és a minél jobb beállítások megtalálására. A második kvalifikációs edzésen már a köridőkre is tudott figyelni, így a két vasárnapi futamon egyaránt a negyedik sorból várhatta a piros lámpák kialvását. A versenyeken végül a hatodik helyen végzett az ADAC KTM kupa értékelésében, ám az igazsághoz tartozik, hogyha az első futamon nem nyomja meg véletlenül a fejével a vészleállítót a motoron, míg a második versenyen nem rontja el a rajtját – az első kör végén a 18. helyen motorozott –, akkor akár előrébb is végezhetett volna. Mindenesetre az így megszerzett értékes pontokkal – összesen húsz ponttal lett gazdagabb – sikerült előrébb lépnie összetettben, és 64 pontjával a 8. helyen várja a szeptember 25-én Hockenheimben rendezendő záró futamot.

2016-Kovács_Bálint2Vegyes érzésekkel gondolok vissza a németországi hétvégére. Egyrészt hamar meg tudtam tanulni a pálya vonalvezetését, így a második időmérőn már jelentősen javítani tudtam az addigi időmön, ami a jónak mondható negyedik sorra volt elég. Az első futamon egészen az ötödik kör végéig az első bollyal mentem, amikor az egyik kanyarban a fejemmel véletlenül lenyomtam a vészleállítót, így mire újraindultam, leszakadtam róluk, és már csak a tizenharmadik pozícióig zárkózhattam vissza, ami az ADAC KTM kupában a hatodik helyet jelentette. A második futamon sajnos elrontottam a rajtot, nagyon visszaestem, és mire sikerült leelőznöm a nálam lassabb motorosokat, az első helyért csatázók már nagyon messze voltak. Mindent megpróbáltam a felzárkózás érdekében, azonban a futam második részében a pálya hátsó felén egyszerűen leszakadt az ég, így többen el is estek, de szerencsére én nem voltam köztük, így a végén már a negyedik helyért csatázhattam az ADAC értékelésében. A leintés előtt a célegyenesben azonban hármasból ötösbe kapcsolt a motor, így kigyorsításon elfogyott a fordulat, és végül a hatodik helyen intettek le. Értékes pontokat szereztem, összetettben is előrébb tudtam jönni, ám így utólag azt gondolom, talán több is lehetett volna ebben a hétvégében – fogalmazott Kovács Bálint.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ