Kazár Miklós: „Az adrenalin mindent elnyom!”

Kazár Miklós: „Az adrenalin mindent elnyom!”

MEGOSZTÁS
23. Hell Miskolc Rallye 2017.

A Pro Racers versenyzője tüdőgyulladással küzdve áll rajthoz a hétvégi Fehérvár Rallye-n

Kazár Miklós: „Az adrenalin mindent elnyom!”

Úgy véli Kazár Miklós, ha az eddigi 25 éves pályafutása során egyetlenegy versenyt sem hagyott ki betegség miatt, akkor ez a hétvégi Fehérvár Rallye-n sem lehet másként. A Pro Racers versenyzője ugyanis tüdőgyulladással küzd, alig kap az orrán levegőt, így navigátorával, Ferencz Ramónnal abban bíznak, hogy a panaszai enyhülnek a hétvégére. Persze, mindez nem jelenti azt, hogy nem nyújtják majd a maximumot, és ne törekednének a lehető legjobb eredményre.

A hétvégén rendezik az idei bajnoki szezon negyedik állomását, a Fehérvár Rallye-t, amely esetében a 12 gyorsasági mellett újra megrendezik az egész verseny egyik legizgalmasabb szakaszát, belvárosi SuperSpecial etapot. Ráadásul 16 év után visszakerült a programba a kincsesbányai etap, amelyen a korábbiaktól eltérően ezúttal fordítva mennek majd a pályán a versenyzők. A szervezők kiemelték a környezetvédelem fontosságát is, hiszen a két nap során több szakasz környezetvédelmi vagy Natura 2000-es területen halad majd át. A program szerint a mezőny a székesfehérvári SuperSpecial szakasz mellett Kincsesbánya, Árkipuszta, Bakonycsernye, Csákberény, Nagyveleg és Pusztavám környékén méri össze tudását.

A 2017-es szezon negyedik versenyhétvégéjén, a Fehérvár Rallye-n nem lesz egyszerű dolga a Pro Racers duójának, ugyanis vélhetően a szezon legkeményebb viadala vár rájuk. Kazár Miklós ugyanis immár több napja tüdőgyulladással küzd, valamint alig kap az orrán levegőt, ám arról hallani sem akar, hogy navigátorával, Ferencz Ramónnal visszalépjenek a versenytől. Két éve a lehető legrosszabbul végződött itt a szereplésük, ugyanis már az első napon, a murvás szakaszokon technikai okok miatt kiestek. Most nem kell a murvától tartaniuk, hiszen az idei Fehérvár Rallye-n kizárólag aszfalton lesznek megrendezve a szakaszok.

5. Steelvent Ózd Rally 2017

„Azt hiszem, így még nem készültem egyetlenegy versenyre sem, ugyanis még mindig nem keveredtem ki abból a tüdőgyulladásból, ami pár napja ledöntött a lábamról. Lázam már nincs, de az orromon alig kapok levegőt. Huszonötéves pályafutásom során eddig még egyszer sem léptem vissza a versenyzéstől, és remélem, most sem kerül erre sor. Az autót felkészítettük a hétvégére, és annak ellenére a csodára készülünk, hogy az állapotom nem a legideálisabb. Csütörtökön mentünk a Forddal, bevallom, még nem volt az igazi, de már akkor éreztem, a versengés miatti adrenalin mindent elnyom” – jelentette ki Kazár Miklós.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ