Jól kezdtek a Korda Racing versenyzői a Miskolc Rallyn

Jól kezdtek a Korda Racing versenyzői a Miskolc Rallyn

MEGOSZTÁS

Jól kezdtek a Korda Racing versenyzői a Miskolc Rallyn

A Korda Racing mindhárom versenyzőpárosa sikeresen teljesítette a 23. Hell Miskolc Rally szombati versenynapját, Velenczei Ádám az abszolút hetedik, Alberti Szabolcs a kétkerekes autók mezőnyének éléről, ifj. Fekete László pedig kategóriája harmadik helyéről várja a folytatást.

A hagyományoknak megfelelően péntek délután a miskolci salakmotor pályán, a verseny értékelésébe nem számító prológgal vette kezdetét a Miskolc Rally, szombaton azonban már két bükki pályán, a Bükkszentlászó-Bükkszentkereszt és a Garadna-Mályinka közt, hat kőkemény gyorsasági szakasz szerepelt a programban.

Remekül kezdte a 2016-os szezont a Korda Racing vadonatúj Hyundai i20 R5-ösével Velenczei Ádám, aki a szezon első gyorsasági szakaszán a harmadik legjobb idővel érkezett célba Bükkszentkereszten. Ez a pálya egész nap jobban feküdt a pilótának, Mályinkán visszacsúszott az összetettben, azonban mindez nem sokat jelentett, hiszen az élmezőny tagjai között, szinte egész nap csak tizedmásodpercek döntöttek. Ádám már a verseny előtt hangsúlyozta, hogy a Miskolc Rally elsősorban a tanulásról szól, a nap folyamán sikerült gyorsulnia és egyre közelebb kerülnie a mezőny legelejéhez. A napot végül az abszolút hetedik helyen zárta, de vasárnap még bőven lesz lehetősége az előrelépésre.

Szintén remekül indította a szezont Alberti Szabolcs és Földi Nikolett, akik az R3-as Honda Civiccel már a nyitószakaszon élre álltak a kétkerék-meghajtású autók mezőnyében. Bár napközben beszedtek egy defektet, ami miatt egy időre búcsút intettek az első helynek, de a nap végére visszavették azt, így vasárnap az élről várhatják a folytatást.

Ifjabb Fekete László számára viszont éppen a kezdés jelentett némi gondot, az apa-fiú párost egy apró műszaki hiba lassította az első körben, a szervizben azonban a csapat orvosolta a hibát, Feketéék pedig megkezdték a felzárkózást és a nap második felében már egyre közelebb kerültek az élmezőnyhöz és összességében egy fantasztikus napot zártak.

Vasárnap újabb két páros csatlakozik a Korda Racing csapatához, a Rallye2-ben az abszolút bajnoki címvédő Vizelli Károly és Vizelliné Jobbágy Éva egy Lada VFTS-sel, Balics Ákos és Víg Sándor pedig egy Honda Civiccel száll majd harcba.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ