Hosszú szakaszokon gyors befejezés

Hosszú szakaszokon gyors befejezés

MEGOSZTÁS

A Veszprém Ralin szuperralizott a Kurtos Robi – Szegedi Máté kettős. A terv az volt, hogy a célban ünnepelnek, de a turbó hamar megvétózta a verseny végkimenetelét.

 A veszprémi futam vége előtt három gyorssal kiálltatok, miért?

– Kaptunk egy defektet, ezért elég sokat bent hagytunk, így már felesleges lett volna széthajtani a kocsit. Leginkább azért, mert a turbónk megint lelazult, és nem akartunk kockáztatni. Plusz egy sziklánál szétütöttük a jobb elejét a Mitsubishinek, a gátlónk is szétment. Tétje már amúgy sem volt, hiszen szuperraliztunk. Hibáztunk is verseny közben, úgyhogy nem volt értelme a semmiért küzdeni.

Pedig mentetek kategória első időt is.

– Igen. Igaz, hogy az első nap első szakaszának a felénél elkezdett melegedni az autó, és nem is nagyon akart menni, de aztán másnap az első gyorson már teljesen jó volt a kocsi, akkor ott is voltunk a legelején. Örültünk is, hogy ha már szuperralizunk, akkor legalább nyomjuk neki, de a turbó miatt végül megint nem jutottunk sokáig.

Hétvégén viszont már mentek egy kicsit lazább autózásra, a Bózsva Piknikre, ez miről szól?

– Ez igazából nem verseny, hanem autóztatunk. Mindig vannak meghívott versenyzők, akikkel lehet beszélgetni vagy beülni a versenyautókba. Tombolasorsolás útján dől el, hogy ki kivel fog utazni. Egy nagyon jó hangulatú kis összejövetel szokott lenni, ahol kicsit közelebbről meg lehet ismerkedni a versenyzőkkel, hogy milyen is a versenyautó belülről, tapasztalatokat és élményeket osztanak meg egymással az emberek. Ide minden évben azért megyünk, hogy jól érezzük magunkat, kicsit elvárások nélkül autózunk.

Ha valaki szeretne erre a rendezvényre elmenni, akkor mikor és hol is lesz pontosan?

– VII. Rally Piknik a neve és Bózsván lesz 2018.07.21-én. A facebookon megtalálhatók a részletek, hogy milyen programok lesznek, kik azok a versenyzők, akikkel ott találkozhatnak a nézők, érdeklődők, és ami a legfontosabb, hogy a rendezvény ingyenes. Gyertek minél többen, és ismerkedjetek az autóversenyzés rejtelmeivel.

Reklámpartnerünk:

East Motorsport; Foam-System Kft. – Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.; Len-Véd Kft.; Alpha Machine Kft.; Jancsika; Entersoft Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ