Hófal állta útját Hidegéknek

Hófal állta útját Hidegéknek

MEGOSZTÁS

HIDEG RALLY TEAM – 10. Covasna Winter Rally, 2017. január 13-14.
Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Nem volt problémamentes versenye Hideg Krisztiánnak és Kerék Istvánnak a 10. Covasna Winter Rallyen. Az új R4-es Mitsubishijüknél újabbnál újabb gyermekbetegségek léptek fel, s az egyik gyorsaságin egy hófal is útjukat állta. Előzetes terveiket így nem tudták valóra váltani, sőt, a részeredményeikkel sem voltak igazán megelégedve. A hétvége mérlege így is egy elsőség a 2-es kategóriában. Fotó: Balázs Attila

Hideg Krisztián: Habár egy csodálatos versenyen vehettünk részt, a hétvége mégsem úgy alakult, ahogy azt elterveztük. Egyméteres hófalak között autóztunk, gyönyörű környezetben, ami hatalmas élmény volt, azonban sorozatos vesszőfutásban voltunk az új R4-es Mitsubishinkkel. Már rögtön a teszten fékprobléma lépett fel az autónál, de azt a szervizeseink gyorsan meg tudták oldani. Kisebb-nagyobb gondok a verseny alatt is folyamatosan felléptek nálunk: leszakadt a kormánymű, a futómű elállítódott, és a hátsó lengéscsillapítók sem működtek megfelelően, aminek következtében felborult a kocsi egyensúlya.
Az első versenynapot mondhatni jól kezdtük, a 3. helyen álltunk összetettben, és nem voltunk messze a magunktól elvárt pozíciótól, az első helytől sem. Ám már akkor is éreztem, hogy ez úttal nincs sok esélyünk a győzelemre. A harmadik szakaszon gyorsabban akartunk menni a kelleténél, aminek az lett a vége, hogy becsúsztunk egy árokba, ami elég makacsnak bizonyult. A kocsinak nem lett semmi baja, csak a hófalak bizonyultak túl magasnak, így egy órát töltöttünk bent. Végül a rescue húzott ki bennünket, a mentés után pedig csak legurultunk a szakaszról.
Mivel a többiek csúszásban voltak, mi is vissza tudtunk állni a „versenybe” – igaz, akkor már csak a szuperrally keretein belül folytathattuk a menetelést. Az árokban töltött időnk hozzáadódott az eredményünkhöz, így behozhatatlan hátrányba kerültünk, nem volt már tétje a futamnak számunkra. Pont ezért nem is akartunk felesleges kockázatot vállalni, de így is abszolút 2-3. időket autóztunk.
Örömre, ünneplésre is volt azonban okunk a hétvégén: a csapat nagyon jól vizsgázott, a szerelők kitűnő munkát végeztek, a régi versenygépünkkel induló Várkonyi Szabolcs-Csányi Botond páros pedig az abszolút 3. helyen zárta a Covasna Winter Rallyet. Ehhez ezúton is gratulálunk nekik!

Kerék István: Úgy terveztük, most már élvezni is fogjuk a versenyzést, hiszen tavaly rendkívül munkás volt a futamunk az idegen, nehéz pályák miatt. Idén méterre ugyanazok a szakaszok voltak kijelölve, ami navigátori szempontból jóval könnyebb volt, most viszont sajnos a technika nem hagyta, hogy élvezzük a menetelést. Hiába tudtunk abszolút 2-3. időket menni, ezzel a teljesítményünkkel sem voltam igazán megelégedve, ugyanis én bíztam benne, hogy tizedmásodpercekre menő csatákban leszünk majd az élmezőny tagjaival. Ez most nem jött össze, arról nem is beszélve, hogy a hó is az utunkba áll. Persze, nem csak mi jártunk így, hanem Kovács Antiék is, akikkel szemben csak azért tudtuk megnyerni a kategóriaelsőséget, mert őket 15 perccel tovább mentette ki a rescue a beesésük után.
Ugyanakkor tanulságos is volt a kovásznai hétvége, hiszen rávilágított arra, hogy jócskán van még mit csinálni, hogy ez a Mitsubishi tényleg a mi autónk legyen és elhagyja a gyermekbetegségeit. Legközelebb március elején, a Kumrovec Rallyn állunk rajthoz, aminek már komoly a tétje, hiszen a horvát bajnokság első állomása lesz. Ott pedig tényleg jó, és fontos lenne győzelemmel nyitni…

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ