Hazai pályán folytatjuk – MOL Racing Team

Hazai pályán folytatjuk – MOL Racing Team

MEGOSZTÁS

(Veszprém, 2018.07.05. 09:59)

Hazai pályán folytatjuk

Hazai pályán folytatjukA MOL Racing Team a hétvégén a jubileumi 25. Veszpém Rally-n indul. Herczig Norbert és Ferencz Ramón az eddig fantasztikusan indult Eb szereplést megszakítva az eredeti menetrendnek megfelelően július 6-8-án kedvenc hazai versenyükön lépnek pályára a magyar szurkolók előtt, ahol elsősorban az örömautózás lesz a cél.

Regnáló bajnokként természetesen a tempóra is figyel majd a páros, mert jól tudják, hogy ezen a versenyen a riválisok egyik célja az lesz, hogy az elmúlt három év hazai bajnokát legyőzzék. Kihívóból pedig lesz bőven, mert Veszprémben a nevezési lista alapján 20 R5-ös autó indul majd.

Nem lesz könnyű dolgunk, mert az Eb szereplés és az, hogy címvédőként indulunk ezen a versenyen valamelyest kötelez minket arra, hogy rendesen odalépjünk a gyorsaságikon, ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy ebben az évben a Veszprém Rally számunkra egy jutalomjáték, ahol köszönetet tudunk mondani a támogatóinknak és a szurkolóknak is. Már a csütörtöki tesztet is nagyon várom, mert egy játék kereteiben hűséges skodásoknak szeretnénk megmutatni, hogy a szlogennek megfelelően, a mai SKODÁk már valóban nem a nagyapáink SKODÁI. Veterán Skodákkal érkeznek majd a szerencsés nagypapák a tesztre, ahol beülhetnek mellém a SKODA Fabia R5-be, és megtapasztalhatják milyen érzés a jobb egyben átélni a rali hangulatát” – mondta Herczig Norbert, aki eddig öt alkalommal diadalmaskodott Veszprémben, és mindannyiszor SKODÁVAL nyerte meg a versenyt.

A versenyautó pontosan olyan lesz, mint amivel az Eb-n vitézkedik a csapat párosa, a BRR Team a szokott alapossággal felkészített SKODA Fabia R5-öt hoz Veszprémbe is. Az üzemanyagtankba pedig az a MOL Hi5 versenyüzemanyag kerül, amivel idén kétszer is a dobogóig jutott Herczig Norbert és Ferencz Ramón, így ez a hétvége lesz a MOL Hi5 hazai premierje is.

Herczig Norbert kedvenc versenye a Veszprém Rally, a gyorsaságik közül pedig Kislőd és Hegyesd a favorit. Mindkét szakaszt vasárnap teljesítik majd két alkalommal, mellettük pedig a hajmáskéri 15 kilométer szerepel szintén kétszer a zárónap programjában. A szombati nyitónapon pedig a 21 kilométeres Márkó – Jutaspuszta gyorsaságit kell kétszer teljesíteni. A verseny így összesen nyolc gyorsaságin 130 versenykilométer lesz, a teljes versenytáv pedig 490 kilométer.

Jutalomjáték ide vagy oda, ezeken a kilométereken is tovább csiszolja majd az együttműködést a pilóta és a navigátor: „Már az év elején így kellett volna kezdenünk, hiszen ez lesz az első olyan közös versenyünk, ahol mindketten ismerjük a pályát. Persze nem lehet okunk panaszra, hamar elkezdtünk közös nyelven beszélni az autóban, amit az eddigi eredményeink is igazolnak. A Veszprém Rallyn azonban megpróbáljuk tovább finomítani ezt az együttműködést, hiszen jövőre már hasonló helyzetben leszünk az Európa-bajnokságon is: akkor már ott is ismert pályákon megyünk majd. Most azokra a versenyekre tudunk készülni, és persze egy kicsit tesztelünk a murvás lengyelországi futamra is” – mondta Herczig Norbert, aki megígérte, hogy igyekszik majd a közönségnek is autózni ezen a két napon.

A Mol Racing Team párosa a hazai futammal zárja a szezon első felét, mert Veszprém után legközelebb augusztus végén ülnek majd versenyautóba a legendás Barum Rallyn.

A Veszprém Rally programja:

07.06. péntek:
17:30     Kvalifikáció

07.07. szombat:
16:10     SS1 Márkó – Jutaspuszta – 21.1 km
18:00     SS2 Márkó – Jutaspuszta – 21.1 km

07.08. vasárnap:
08:02     SS3 Kislőd – 13.3 km
09:00     SS4 Hegyesd – 16.1 km
10:31     SS5 Hajmáskér – 14.9 km
12:50     SS6 Kislőd – 13.3 km
13:48     SS7 Hegyesd – 16.1 km
15:19     SS8 Hajmáskér – 14.9 km
16:03     Céldobogó

Forrás: mrth.hu

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ