Hasznos teszten vannak túl

Hasznos teszten vannak túl

MEGOSZTÁS

Túl van a Székesfehérvár Rallye felkészülési tesztjén a Strider Zoltán – Apkó András páros, ahol az autó állítgatása és a gumik kiválasztása volt a fő cél.

A csapat a Szirák és Vanyarc között közel két kilométeres tempós szakaszon oda és vissza tartotta a gyakorlást.

„Élvezetes és hasznos negyven kilométeres teszten vagyunk túl, a futómű mellett a lengéscsillapítókon is sikerült jó beállítást kitalálnunk. Gumikérdésben pedig a Hankook EB-s abroncsait választottuk, amik a hosszanti bordák miatt a felhordásokon teljesen máshogyan mennek át, mint az eddig használt slick gumik, továbbá az üzemi hőmérsékletüket is sokkal korábban elérik” – kezdte a beszélgetést Strider Zoltán a pilóta.

Zoli nagyon bízik benne, hogy a tempójukon is megmutatkozik majd a teszten összerakott beállítás, hiszen csak így tudhatják felvenni a versenyt az Országos Rallye Challenge dobogós helyezéseiért.

„Tavaly versenyeztünk Székesfehérváron, ahol nagyon kemény csatában, de sikerült megnyernünk a P csoportot. A pályák sokat változtak tavalyhoz képest, ezért is fontos, hogy sikerült jól feldolgozni őket, hogy ebben se legyen hátrányunk. Továbbra is a dobogó a célunk, amit ebben a nagyon komoly mezőnyben biztosan nehéz lesz megszerezni, de erről szól a versenyzés” – tette hozzá Zoli.

A 2017-es Székesfehérvár Rallye június 10-én, szombaton négy szakasszal és egy városi szuperspeciállal veszi kezdetét, majd vasárnap további nyolc gyorsasági után ér véget.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ