Három helyszínen is bizonyítanának a hétvégén a 220 Volt H-Moto Team versenyzői

Három helyszínen is bizonyítanának a hétvégén a 220 Volt H-Moto Team versenyzői

MEGOSZTÁS

Újabb nehéz, de remélhetőleg sikerekkel teli hétvége vár Magyarország legnagyobb gyorsaságimotoros csapatára. A 220 Volt H-Moto Team ezúttal valamennyi korosztályban pályára gurul, ráadásul nagyon komoly nemzetközi megmérettetéseken szeretnék bizonyítani, bárhol megállják a helyüket. Györfi Alen az IDM asseni futamain szeretne a legjobbak közé kerülni, míg Kovács Bálint a Moto GP mezőnye előtt végezne minél előbb az ADAC KTM kupában. A legkisebbek is motorra pattannak, hiszen Dunaszerdahelyen rendezik meg a MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság ötödik fordulóját.

2016-Györfi_Alen

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen ezúttal nem az Alpok Adria sorozatban áll rajthoz, hanem a motorsport Mekkájában, Assenben indul az IDM hétvégi versenyén. A Superstock 600-ban induló motorosnak idén ez már a második megmérettetése lesz a német bajnokságban, ugyanis a nürburgringi hétvégén a technikai gondjai ellenére mindkét futamon a legjobb tízben végzett – 9. és 10. lett –, és most ezeken az eredményeken szeretne tovább javítani.

Nem ismeretlen előttem a legendás aszfaltcsík, ugyanis a Superstock 1000-es világkupa futamokon többször is versenyeztem már itt, sőt, első évemben majdnem itt szereztem meg az első pontjaimat is. Nagyon komoly erőpróba vár rám, ezért az elmúlt héten teszteltem a Hungaroringen, hogy az előző versenyen tapasztalt gondok ezúttal ne jöhessenek elő. A Yamaha tökéletes állapotban van, akárcsak én, így bizakodva várom a hétvégét. Célom, hogy a népes mezőnyben ezúttal a legjobb ötbe odaérjek. Ahogy nézegettem az időjárási előrejelzéseket, most száraz versenyre kell készülnünk – jelentette ki Györfi Alen.

2016-Kovács_BálintKovács Bálint nem akárkik előtt bizonyíthatja tehetségét ezen a hétvégén, ugyanis a gyorsaságimotoros-világbajnokság osztrák versenyének betétfutamán áll rajthoz az ADAC KTM kupában. Az ifjú tehetség ennek megfelelően nagyon készül a megmérettetésre, az elmúlt hétvégén tesztelt is a Red Bull Ringen, ahol bizonyos beállítások kipróbálása mellett több versenyszimulációt is sikeresen végrehajtott. Jelenleg összetettben a 9. helyen áll, de mindössze 28 pont a hátránya az élen álló motorossal szemben.

Kifejezetten jól éreztem magam a spielbergi pályán, aminek könnyű a vonalvezetése, így a teszten már a második felmenetelnél a beállításokkal tudtunk foglalkozni. Szinte egész nap motorozhattam, lépésről lépésre haladtunk előre, több versenyszimulációt is végrehajtottunk, így elmondható, minden szinten felkészültem a hétvégére. A célom egyértelműen az, hogy a két futamon az eddigi legjobb helyezésemet, a hatodikat felülmúljam, és összetettben előrelépjek a legjobb hat közé. Mivel nincs szabadedzésünk, azonnal a maximumot kell majd az időmérőn nyújtanom. Nagyon feldob, hogy a világ legjobbjai előtt versenyezhetek, ahogyan az is, hogy rengeteg néző fog minket is buzdítani – fogalmazott Kovács Bálint.

2016-Kakuszi_ÁdámA legkisebbek is motorra pattannak, hiszen Dunaszerdahelyen rendezik meg a MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság ötödik fordulóját. Vincze Hanna (PW50 Speciál) és Kakuszi Ádám (SSP300) az összetett éllovasaként kezdi a hétvégét, míg a mezőny legfiatalabb tagja, Szilárd Zalán (PW50) a hetedik helyen várja a folytatást. Idén már versenyeztek a fiatalok Dunaszerdahelyen, és abban bíznak, hogy az akkori eredményeiket – Hanna egy első és egy második, Ádám két negyedik, míg Zalán egy 8. és 9. helyet ért el – képesek lesznek megismételni vagy felülmúlni.

2016-Szilárd_Zalán-Vincze_HannaNagyon örülök annak, hogy a legifjabb versenyzőink már az első közös évünkben ilyen sikereket érnek el, hiszen Hanna és Ádám is az összetett éllovasaként várja a dunaszerdahelyi hétvégét, míg a hatéves Zalán máris a kategóriája középmezőnyében található. Egyértelmű célunk, hogy megőrizzék a bajnokságban a helyeiket. Nagyon komolyan edz mindegyikük, ráadásul a felnőtt versenyzőink, Bódis Ricsi, Györfi Alen és Kis Viki is rengeteget foglalkoznak velük, ami a pályán nyújtott teljesítményükön már egyre jobban meglátszik. Nincs rajtuk nyomás, hiszen semmilyen eredményességgel kapcsolatos elvárást nem támasztottunk velük szemben, azt szeretnénk, ha megmaradnának a sportágon belül. Bízom abban, hogy ez a fajta munkamódszer eredményekhez vezet, aminek nemcsak a mi csapatunk, hanem a teljes magyar utánpótlás motorsport is a hasznát veszi – közölte Kelemen Krisztián, a 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ