GP2 széria – éledezik a bajnokság!

GP2 széria – éledezik a bajnokság!

MEGOSZTÁS

Rohamosan közelítünk a tél vége felé, ez legjobban a pilóta bejelentésekből és a szaporodó hírekből látszik. Nincs ez másképpen a GP2 háza táján sem, alakulgat a következő évi mezőny, amely több izgalmas-érdekes felállást is tartogat nekünk! GP2 híreink:

Mint azt már korábban megírtuk, az idei szezon első teljes csapatát a Racing Engineering szolgáltatta. A már korábban bejelentett, a Rapaxtól elcsábított svéd Gustav Malja mellé Lous Deletrazt igazolták le a spanyolok.

Utóbbi Gp2 újonc, az előző szezonban a World Series by Renault utód F V8 3.5 bajnokságban ért el második helyezést.

Előző héten az indonéz KFC gyorsétterem hálózat tulajdonosának gyermeke, az egyébként tehetséges Sean Gelael tette át a székhelyét az Arden Motorsportba.

Az istálló két új versenyzővel veszi fel a harcot, ugyanis Norman Nato szintén a kiscsapatnál folytatja pályafutását. Aztán az elmúlt napokban felgyorsultak az események, melynek nyitányaként először Oliver Rowlandet jelentették be a Damshoz. A brit versenyzőben komoly potenciál rejlik, kíváncsian várjuk a Gp2-nek már számos bajnokot adó Damsban mire megy majd.

Az elképesztő rekordokkal bíró Art Grand Prixnél egyelőre csend honol, csupán annyi történt, hogy megtartják japán pilótájuk, ám Nobuharu Matsushita szezonbeli társára még nem derült fény.

A távozó Rowlandet az uborkaszezon talán legérdekesebb érkezőjével pótolta a népszerű holland kiscsapat, az MP Motorsport.

Jordan King személyében egy remek pilótát szereztek Sander Dorsmanék, hiszen köztudott, hogy King nemcsak a Gp2-ben szerepelt az előző szezonban, az azóta jobblétre szenderült Manor F1 Team harmadikszámú versenyzőjeként számos Forma-1-es szabadedzésen is tapasztalatokat szerzett. Sportdiplomáciai fogásnak sem utolsó, hogy Jordan King édesapja komoly részesedéssel rendelkezett a megszűnt Manor istállóban, azaz vélhetően komoly kapcsolati rendszerrel is tudja segíteni F1 felé igyekvő fiát.

Tegnap a Russian Time is „megtelt”, az oroszok állandó pilótájuk, Artem Markelov mellé az ambíciózus Luca Ghiottot ültették, amivel újfent erős szezonra lehet majd képes az előző esztendő harmadik számú ereje.

Hamarosan még okosabbak leszünk, hiszen már nincs egy hónap a barcelonai előszezoni tesztekig, ahová vélhetően teljes mezőnnyel érkezik meg a széria.

Képek: Gp2 Media Service / MP Motorsport / Racing Engineering

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ