Gp2 Sprintverseny – Sergey Sirotkin idénybeli első győzelmével a Hungaroringen!

Gp2 Sprintverseny – Sergey Sirotkin idénybeli első győzelmével a Hungaroringen!

MEGOSZTÁS

Első körös komoly izgalmakat, safety cart és elmaradó esőt hozott a Gp2-es bajnokság hungaroringi második futama, valamint Sergey Sirotkin győzelmét. Az orosz kezd visszatalálni a helyes útra. Gp2 híreink.

sergey

A komoly csaták és az esetleges ütközések, a sok sárga zászlós és biztonsági autós fázis nagy általánosságban rendszeres velejárói a Gp2-es futamoknak, ám ez eddig “Budapesten” elmaradt. Az első versenyen egy teljesen tiszta, kontaktoktól mentes küzdelmet láthattunk, amely nélkülözte az ilyen irányú izgalmakat. A vasárnapi sprintfutamot ellenben teljesen más fából faragták…

podium

A zöld lámpánál Sergey Sirotkin kapta el a legjobban a ritmust, és a hatodik (!!!) helyről a másodikra ugorva, az első King-el párost alkotva hamar meglépett. Mögötte a kissé bealvó Nato páros felvezetésével rohant tovább a mezőny, és a túlfűtött pillanatok egy balesetben csapódtak le. A kettes kanyar utáni kigyorsításban megforgó Arthur Pic magán kívül további három áldozatot szedett, Matsushita, Ghiotto, Lynn is kivált a további csatából. Az előző nap másodikként végzett Giovanazzi-nak eközben sikerült az utolsó helyre visszaesni, a Marciello-val történt incidens okán, amivel még 10 mp büntetés és egy boxutcai első szárny csere is “járt”.

oli

A hosszas mentés után következhetett az újraindítás, ahol Sergey Sirotkin az angol King hibáját kihasználva gyorsan az élre állt, és körről körre nagyobb előnyt kiépítve, leggyorsabb időkkel tartotta a kezében a futamot. A háttérben autózó versenyzők mondhatni stabilan tartották a pozíciójukat, így érdemileg már nem változott a biztonsági autós időszak utáni felállás. A futam az orosz Sirotkin győzelmével zárult, de szép teljesítménnyel vétette magát észre a Racing Engineering is, Jordan King és Norman Nato lévén!

race2

A következő fordulót a németországi Hockenheim-ben rendezik, ezután egy hónap nyári szabadságra megy a mezőny. Ám mi nem megyünk sehová, a Gp2 hungaroringi fordulójából hozunk Nektek sztárinterjúkat a következő napok során!

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ