Gp2 Silverstone – franciák az élen!

Gp2 Silverstone – franciák az élen!

MEGOSZTÁS

Egyetlen állomás maradt a két hét múlva Hungaroringen rendezendő Gp2-es nagydíj előtt, az angliai Silverstone. A hétvége várható időjárása ezúttal sem kecsegtet sok optimális pillanattal, ám pénteki nap lebonyolított szabadedzésen és kvalifikáción mindebből még nem sokat érzékelhettek a pilóták. Gp2 Brit nagydíj, híreink:

A silverstoni futam szabadedzése sok meglepetést nem okozott, a hazai versenyzők, Oliver Rowland és Alex Lynn kettőzött erővel folytatott küzdelmükön kívül.

gas

A csendben zajló gyakorlásra a francia-orosz dominancia volt jellemző, Pierre Gasly és Sergey Sirotkin révén.

fpractice

Az időmérő etap aztán kalandosabbra sikerült. A háromszor is piros zászlóval megszakított kvalifikációs edzésen először Oliver Rowland autója állt meg kellemetlen helyen, később Nabil Jefri a célegyenesben parkolta le Dallaráját. Sergey Sirotkin szezonbéli kanosszája tovább folytatódott, miután az edzés végeztével nem került időben mérlegelésre az autója, és ezért a büntetés sem maradt el, az orosz csak a boxutcából rajtolhat a holnapi versenyen.

nato

A szétszaggatott etapot a franciák csatája jellemezte, amelyben végül Norman Nato kerekedett felül. Gaslynak nem megy pole-ból, így kíváncsian várjuk, hogyan sikerül a futamot abszolválnia a második helyről rajtoló pilótának.

dams

Üdítő Nicolas Latifi harmadik helyezése, a szimpatikus kanadai versenyző talán elindítja a Dams szekerét, amely mostanság döcögni látszik, legalábbis az elmúlt évek sikereit nézve.

qualy

Folytatás szombaton 15:45-től, a főversennyel!

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ