Gp2 Red Bull Ring, Giovanazzi az élen – híreink!

Gp2 Red Bull Ring, Giovanazzi az élen – híreink!

MEGOSZTÁS

Ma délben az első szabadedzéssel kezdetét vette a Gp2 osztrák nagydíj. Remek hír ez a szériáért rajongóknak, hiszen amellett, hogy bizonyára izgalmas hétvége elé nézünk, a széria sógoroknál tett látogatása azt jelenti, hogy hamarosan – egy Silverstone választ el már csak tőle – hazánkba látogat a Formula 1 legerősebb betétsorozata. Gp2 híreink.

gio

Mintha csak el sem jött volna a sorozat Bakuból, Azerbajdzsánból… Antonio Giovanazzi, a Prema Racing fiatal olasz pilótája ott folytatta, ahol két héttel ezelőtt abbahagyta. Megnyerte a Red Bull ringen tartott szabadedzést, két tizeddel verve jóval tapasztaltabb csapattársát, Pierre Gasly-t. A Prema és Giovanazzi nem igazán foglalkozik újonc státuszával, és egyre-másra szállítja a komoly eredményeket. Érdekesség, hogy az előző versenyhétvégén nagyot bakizó, ezáltal egy futam eltiltás kapó Nobuharu Matsushita helyére a hazai, osztrák Rene Binder ülhetett be az Art Grand Prix gépének volánja mögé.

Természetesen nem múlt el az etap eseménytelenül, volt virtuális biztonsági autós és piros zászlós fázis is. Nicolas Latifi alatt állt meg a Dams Dallarája a nyolcas kanyarban, később a Rapax-os Gustav Malja parkolta le kényszerűségből a pályán a meghibásodott, erősen füstölő autóját.

mal

Az edzés végén még Nabil Jefri és Mitch Evans találták meg egymást, utóbbinak ezzel idő előtt befejeződött a gyakorlás.

(Katt a képre!)

p1

Hamarosan jövünk az időmérő edzés eredményeivel is!

 

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ