Gp2 Abi Dhabi – Bajnokavatás, érkezők és távozók…

Gp2 Abi Dhabi – Bajnokavatás, érkezők és távozók…

MEGOSZTÁS

A világ legerősebb utánpótlásszériája, és a földgolyó egyik legkomolyabb autóversenye a záró fordulójához érkezik. A festői körülmények között elterülő Yas Marina Circuit-on rendezett futam ezen a hétvégén nemcsak a sorozat bajnokáról hívatott dönteni, hanem egy szívünknek kedves versenyzőt is búcsúztat majd.

És persze lesznek olyanok is, akiknek ez lesz az első tánc a Gp2-ben. Kezdjük is az új érkezőkkel! A valaha szebb napokat látott, újabban F3.5 V8 névre hallgató bajnokság idei második helyezettje, Luis Deletraz csatlakozik az utolsó fordulóra, a Carlin színeiben. Emil Bernstorff a Gp3-at “adja fel” azért, hogy csapatán belül, az Arden Motorsporttal debütálhasson egy magasabb sorozatban.

c3

Persze a hétvége legnagyobb kérdése a bajnoki cím sorsa. A játszma igazából kétesélyes – Antonio Giovinazzi és Pierre Gasly csatája -, de a Gp2-ben az egyik legszebb alkotóelem a kiszámíthatatlanság, így akár a jelenleg csak matematikai esélyekkel rendelkező Raffaele Marciello-nak is lehet keresnivalója a végelszámolásnál. Nem szeretnénk pontokra lebontott “mi van ekkor, és hogyan alakul úgy” jóslatokba bocsátkozni, de a Gp2-őt kiemelten figyelőként egy félhangos kijelentést azért tennénk: megkockáztatható, hogy bajnokot csak a vasárnapi sprintfutam alkalmával hirdetnek majd. Kíváncsian, és izgatottan várjuk az eseményeket!

gb

Viszont van olyan, amire nagyon nem vágytunk. Jelenlegi állás szerint szinte biztosra vehető, hogy nagy barátunk, a széria “doenje”, Daniel de Jong az utolsó futamait teljesíti a hétvégén a Gp2 sorozatban. A Manor MP Motorsport-ban versenyző, mindig kedves, közvetlen fiatalember, a profi pilóta létére is a szomszéd srác feelingjét megőrző sportoló a szezon végeztével új kihívásokat keres. A “holland Michelisz Norbit” természetesen nem fogjuk szem elől téveszteni, pályafutását továbbra is nyomon követjük. Az, hogy hol fojtatja Daniel, még kérdéses, mindenesetre titkon reménykedünk abban, hogy egy olyan szériára esik a választása, amely megfordul hazánkban…

d

 

Érzelmes pillanatokkal, és nagy hajrával érkeztünk meg a zárófordulóba. És úgy hisszük, izgalmakból és felemelő percekből is kijut majd jócskán…!

Kezdés holnap 8:15-kor, a szabadedzéssel!

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ