Giovanazzi – utolsó helyről győzelem!

Giovanazzi – utolsó helyről győzelem!

MEGOSZTÁS

Ha az autóversenyzésben díjaznák az akrobatikus elemeket, a monzai Gp2-es főversenyen Sergio Canamasas hatalmas előny birtokában söpörte volna be a győzelmet. Ám a spanyol által bemutatott dupla leszúrt rittberger sem volt ehhez elég… Gp2 híreink:

A Gp2-es versenysorozat elfogultság nélkül jellemezhető az izgalmas, olykor a kaotikus jelzőkkel. Ami viszont a mai napon, és futamon történ, az mindenen túlmutatott!

gas

 

Egy kemény rajtot követően Pierre Gasly meg tudta őrizni vezető pozícióját, és egészen komoly előnyt sikerült kiépítenie a kötelező kiállásig. Mögötte kemény csaták, és helycserék zajlottak, ebben a darálóban őrlődött Gasly csapattársa, Antonio Giovanazzi – aki egy büntetés okán csak az utolsó helyről kezdhette meg a szereplését.

can

Azonban a már a bevezetőben említett Canamasas és Arthur Pic csatája nem várt meglepetéseket tartogatott. Utóbbi kissé meggondolatlanul a Lesmo-ban próbált vetélytársa elő kerülni, aki pedig kőkeményen rázárta a “kaput”. Beszéljenek helyettünk a mozgóképek:

A baleset hatására berendelték a biztonsági autót, amely óriási, kaotikus felfordulást okozott. Finoman szólva is annyi dolog történt és mulatságos dolog történt, hogy meg sem kíséreljük azt írásban lekövetni. Így fordulhatott elő, hogy a bajnokságot és a futamot is már-már tekintélyes előnnyel vezető Gasly-t megelőzte az utolsó rajtkockából induló Giovanazzi…

gdan

Folytatás holnap délelőtt, ahol hasonló izgalmakra van kilátás!

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham / Zak Mauger

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ