Folytatni az eddigi sikereket – Toyota Gazoo Racing WRT – 68°...

Folytatni az eddigi sikereket – Toyota Gazoo Racing WRT – 68° Rally Sweden

MEGOSZTÁS

Nem kisebb céllal vág neki a Toyota Gazoo Racing WRT a 68° Svéd Rallynak visszatérésüket követően, mint a harmadik győzelmük megszerzése. A pozitív érzésekkel teli Rallye Monte-Carlo-t követően mindhárom  Toyota legénység bízik a mégjobb folytatásban. A tavalyi havas száguldást Ott Tänak nyerte maximális pontszámmal, így a rallyt követően vezette a bajnokságot is.

Sébastien Ogier – Julien Ingrassia – #17 Toyota Yaris WRC

Ogier: Nagyon szeretem a Svéd Rallyt! Ez egy varázslatos esemény, a versenynaptár egyetlen havas, jeges futama, amelynek szakaszain vezetni nagyon különleges. Azt remélem, hogy idén is jól fogok majd teljesíteni. A múltban sikerült itt jól teljesítenünk, de az elmúlt években, azt hiszem a rajtpozícióm miatt, inkább csak küzdöttem, mint a bajnokság éllovasa. Idén ez egy kicsit másabb lesz, de majd meglátjuk, hogy mit tehetünk. A Rallye Monte-Carlo nagyon pozitív rajt volt az egész csapat részére, amely Svédországban nagyon jól teljesít, így tehát remélhetőleg képesek leszünk most is erre.

Elfyn Evans – Scott Martin – #33 Toyota Yaris WRC

Evans: Nagyon várom a Svéd Rallyt. Az autót nagyon jól lehetett vezetni a havas tesztünk során, ezért reményeim szerint egy újabb sikeres futam vár ránk. A Rallye Monte-Carlo általánosságban pozitív start volt a Toyota Yaris WRC-vel, bár a végeredmény ettől is jobb lehetett volna. A rajtpozíció nagy szerepet játszik Svédországban, attól függően, hogy milyen feltételek várnak ránk: ha sok laza hó lesz, akkor azok lesznek előnyben , akik mögülünk rajtolnak, de mint minden más rallyn az első szakasztól  a maximumot kell nyújtanunk.

Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen – #69 Toyota Yaris WRC  

Rovanperä : Nagyon élvezem a havas futamokat, így a Svéd Rallynek is egy jó versenynek kell lennie a számunkra. Azt gondolom, hogy a Rally Monte-Carlo-hoz képest itt már jobban tudom feszegetni a határokat. Eddig a Yaris WRC vezetése nagyon élvezetes volt a számomra, csodálatosan lehet havas körülmények között is vezetni. Januárban indultunk az Arctic Lapland Rallyn, ami nagyon jó felkészülés volt a számunkra, de a svédországi körülmények bonyolultak lehetnek, mert kevés hó esett, így majd meglátjuk, hogy mennyire is volt hasznos ez valójában nekünk.

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ