Értékes eredmény Székesfehérváron – SRTH

Értékes eredmény Székesfehérváron – SRTH

MEGOSZTÁS

Értékes eredmény Székesfehérváron

Értékes eredmény SzékesfehérváronNagy küzdelemben szerzett ezüstérmet az idei Székesfehérvár Rallye-n Herczig Norbert és Bacigál Igor.A SKODA Rally Team Hungaria versenyzőpárosát a szombaton jött hirtelen esőzés „megviccelte” (a slick gumik a vizes úton rendkívül csúszóssá váltak), ezért a címvédők egy kicsit elóvatoskodták a futam elejét. Ennek köszönhetően jó néhány másodperc bent ragadt a gyorsasági szakaszon, így az aszfaltos futam második napján több mint 20 másodperces hátrányból kellett visszajönniük. A felzárkózás nem is váratott sokat magára. A technikailag tökéletes SKODA Fabia R5-tel vasárnap Herczig Norberték négy gyorsaságit megnyertek, sőt a végjátékban már a futamgyőzelem is elérhető közelségbe került. Végül az utolsó gyorsasági szakaszt férfias küzdelemben mégsem a címvédők nyerték, így a Herczig-Bacigál páros a második helyen zárta az idei bajnokság negyedik futamát.

Ezen a hétvégén klasszikus magyar rallye pályákon, nagy átlagsebességű gyorsasági szakaszokon versenyeztünk.– vonta meg a tizenkét gyorsasági és a hétvége mérlegét Herczig Norbi. – Az első napon elkövettem egy hibát: száraz körülményekre készültem, a 2. szakaszon azonban egyik pillanatról a másikra, óriás széllel megérkezett a csapadék. Slick gumikkal nem tudtam mást tenni, csak a biztonságra törekedtem. Mint végül az időeredményből kiderült, sajnos túlságosan is, mert több mint húsz másodperc hátrányt szedtünk össze. Vasárnap ezt kellett ledolgoznunk, ami azt gondolom, jól sikerült. A tempónk jó volt, több szakaszgyőzelmet is elértünk, de végül 6,6 másodperc fennmaradt, így ezúttal másodikként értünk célba. Ezen a hétvégén rengeteg aszfaltos tapasztalatot gyűjtöttünk és nagyon örülünk, mert ismét sikerült egy jó helyezéssel hazatérnünk.

A futamgyőzelmek szempontjából a címvédő sormintája folytatódott: a miskolci arany után jött az ózdi ezüst, a szombathelyi győzelmet követően pedig a fehérvári második helyezés. A kiegyensúlyozott teljesítménynek köszönhetően az SRTH kettőse túl a magyar bajnokság felén, továbbra is vezeti az összetett éves pontversenyt.

– Igen, továbbra is őrizzük a helyünket az élen, ami nagyon fontos, hiszen fogynak a futamok, élesedik a küzdelem – folytatta Herczig Norbert. – Székesfehérvár után úgy tűnik, hogy 3 párossal fogunk csatázni a bajnoki címért de természetesen a többiekről sem szabad megfeledkezni, mert három viadal még előttünk áll. Székesfehérváron ismét nagyon jól vizsgázott a BRR által felkészített SKODA, sőt új lengéscsillapítót tudtunk kipróbálni, amellyel kapcsolatban szintén pozitív tapasztalatokat szereztünk. Mostantól azonban csak előre tekintünk. Egy hónapunk van a következő versenyig. Veszprémben ismét murvás pályák várnak ránk, most erre a feladatra kell a lehető legjobban felkészülnünk.

Mindenkinek köszönjük a sok támogatást! 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ