Eredményes Prológon van túl a Richard Mille Racing

Eredményes Prológon van túl a Richard Mille Racing

MEGOSZTÁS
01 WADOUX Lilou (fra), OGIER Sébastien (fra), MILESI Charles (fra), Richard Mille Racing Team, Oreca 07 – Gibson, action during the Official Prologue of the 2022 FIA World Endurance Championship on the Sebring International Raceway from March 12 to 13, in Sebring, Florida, United States of America – Photo Joao Filipe / DPPI

– A Richard Mille Racing Team a múlt hétvégén a FIA World Endurance Championship (FIA WEC) prológjával hivatalosan is elindította szezonját.

– A Charles Milesi, Sébastien Ogier és Lilou Wadoux alkotta új csapat a Sebring International Raceway 211 körének teljesítésével finomhangolta felkészülését és erősítette a csapategységet.

– A trió a hatodik helyre lépett előre az LMP2 osztályban a naptár első, pénteki futama előtt.

01 WADOUX Lilou (fra), OGIER Sébastien (fra), MILESI Charles (fra), Richard Mille Racing Team, Oreca 07 – Gibson, track walk during the Official Prologue of the 2022 FIA World Endurance Championship on the Sebring International Raceway from March 12 to 13, in Sebring, Florida, United States of America – Photo Joao Filipe / DPPI

Idén először a teljes FIA WEC mezőnye Sebringben gyűlt össze a Prológra, amely a szezon teljes körű főpróbája volt, négy üléssel, összesen több mint 12 órányi pályabejárással.

A Richard Mille Racing Team, amely alig várja, hogy megkezdhesse második világbajnoki kampányát, ezt a két napot arra használta fel, hogy Charles Milesi, Sébastien Ogier és Lilou Wadoux megkezdhesse az amerikai motorsport bölcsőjének számító Sebring pálya felfedezését és megismerését.

Szombaton Charles Milesi indult a versenyen, majd Lilou Wadoux és Sébastien Ogier váltotta, akinek a vezetését egy heves vihar rövidítette meg, amely idő előtt leállította az első edzést. A piros fényezésben pompázó Oreca-Gibson n°1 azonban hamar tempót diktált, és a második leggyorsabb időt autózta az LMP2-ben, délután pedig minden kategóriában az első háromban végzett.

01 WADOUX Lilou (fra), OGIER Sébastien (fra), MILESI Charles (fra), Richard Mille Racing Team, Oreca 07 – Gibson, pitlane, during the Official Prologue of the 2022 FIA World Endurance Championship on the Sebring International Raceway from March 12 to 13, in Sebring, Florida, United States of America – Photo Joao Filipe / DPPI

A hűvösebb hőmérsékletben a három pilóta és a csapat vasárnap folytatta az intenzív alapozó munkát, ezúttal a hosszú etapokra és a versenykörülmények közötti beállításokra összpontosítva. A kihívást jelentő aszfalt-, beton- és cementpályán hat piros zászlós megszakítás ellenére a csapat további 111 kört tett meg, így összesen 211, azaz 1270 kilométert tettek meg. Charles Milesi is kihasználta a lehetőséget, és javította a csapat 1:49”015-ös referenciaidejét, amivel prototípusa a hatodik helyre lépett előre az LMP2 osztályban, és az abszolút első tízbe került.

Ezzel az ígéretes előzménnyel a Richard Mille Racing Team most az utolsó előkészületeken dolgozik a 2022-es FIA World Endurance Championship szezon nyitó fordulójára. A trió most szerdán tér vissza a pályára, ahol három rendkívül pörgős nap vár rájuk, amelyek a Sebringi 1000 mérföldes futamban csúcsosodnak ki.

01 WADOUX Lilou (fra), OGIER Sébastien (fra), MILESI Charles (fra), Richard Mille Racing Team, Oreca 07 – Gibson, action during the Official Prologue of the 2022 FIA World Endurance Championship on the Sebring International Raceway from March 12 to 13, in Sebring, Florida, United States of America – Photo Joao Filipe / DPPI

Charles Milesi: “Nagyon élvezem ezt a régimódi pályát. A bukkanók és a pályához közeli falak között a hibahatár alacsony, és az érzések kicsit hasonlítanak a monacói és más városi pályákéhoz. Ez arra ösztönöz minket, hogy fokozatosan növeljük az önbizalmunkat, és ezt tettük. A két nap mérlege inkább pozitív, de ez csak a prológus volt, és a héten már pontosabb képet kapunk a hierarchiáról. Minden területen folytatnunk kell a munkát, de úgy gondolom, hogy jól felkészültünk. A Lilou, Sébastien és köztem lévő szinergia egyre jobb és jobb, és ez rendkívül fontos része az endurance versenyzésnek.”

Sébastien Ogier:Ez a két nap nagyon gyorsan eltelt, és nagyon élveztem a vezetést ezen a pályán. Apránként haladunk előre, de még mindig van hová fejlődnünk, hogy eljussunk oda, ahová szeretnénk. A mai szintünkön még mindig szeretnénk több kört megtenni, hogy tapasztalatot szerezzünk. A Prológ jó dolog volt, mert rendkívül bonyolult lett volna közvetlenül nekifogni a versenyprogramnak. Ez semmiképpen sem lesz könnyű, de a megtett kilométerek azt jelentik, hogy nem vagyunk teljesen a sötétben, és van egy alap, ahonnan elindulhatunk. Most mindent kiértékelünk és elemzünk, remélve, hogy a versenyhétvégére újabb területeket találunk a javításra, hiszen ez még csak a kezdet!” 

WADOUX Lilou (fra), Richard Mille Racing Team, Oreca 07 – Gibson, portrait during the Official Prologue of the 2022 FIA World Endurance Championship on the Sebring International Raceway from March 12 to 13, in Sebring, Florida, United States of America – Photo Joao Filipe / DPPI

Lilou Wadoux: “Sebring teljesen más, mint bármelyik pálya, ahol eddig pályafutásom során jártam, különösen a kihívást jelentő bukkanók miatt. Ez egy igazán szokatlan pálya, amelynek nincs megfelelője Európában. Ez a Prológ lehetővé tette számunkra, hogy folytassuk a tanulást, fejlesszük a csapaton belüli kohéziót és folytassuk a munkát a csapattal. Még rengeteg munka vár ránk, de mindannyian segítünk egymásnak, hogy felgyorsítsuk a fejlődésünket, és a legjobb körülmények között vágjunk neki az első közös versenyünknek.

Philippe Sinault, csapatfőnök:  “A három versenyzőnknek kissé eltérő feladatai voltak ezen a prológon, de ami közös volt bennük, hogy a Sebring meglehetősen különleges pályáját felfedezzék. Nagyon gyorsan alkalmazkodtak ehhez a meglepő pályához, és minden jól ment, ahogyan a programunkat végigcsináltuk, egy tanulási fázissal, majd rövid és hosszú szakaszokkal mindegyikük számára. A csapat nagyon jól dolgozott, és ez az új stáb nagyon izgalmas mind emberi, mind vezetői szinten, három nagyon különböző profilú emberrel, akik sokat segítenek egymásnak. Charles megmutatta, hogy tudja, hogyan kell reagálni, hiszen gyorsan az élre állt, míg Lilou és Sébastien a naptár egyik legnehezebb pályáján, a Sebringet fokozatosabban, a hidak felégetése nélkül tudta kezelni. Nem hibáztak, és rengeteg tapasztalatot és tanulságot szereztek az Endurance debütálásukhoz. Most már van egy szilárd alapunk és értékes információnk, amelyre építhetünk. Még sok mindent kell megtanítanunk nekik, de az alapok már megvannak, és ez az első találkozó a Sebringgel nagyszerű élmény volt.

01 WADOUX Lilou (fra), OGIER Sébastien (fra), MILESI Charles (fra), Richard Mille Racing Team, Oreca 07 – Gibson, pitlane, during the Official Prologue of the 2022 FIA World Endurance Championship on the Sebring International Raceway from March 12 to 13, in Sebring, Florida, United States of America – Photo Joao Filipe / DPPI

Hivatalos prológ – Sebring 2022

1. Realteam Racing by WRT #41 1’48”089 p
2. WRT csapat n°31 1’48”372 p
3. United Autosports USA n°22 1’48”439 p
4. Team Penske n°5 1’48”751 p
5. Prema Orlen Team n°9 1’48”954 p
6. Richard Mille Racing Team n°1 1’49”015 p
7. United Autosports USA n°23 1’49”044 p
8. JOTA n°28 1’49”165 p
9. Vector Sport n°10 1’49”242 p
10. JOTA n°38 1’49”249 p
11. AF Corse n°83 1’49”345 p
12. Algarve Pro Racing n°45 1’49”484 p
13. Inter Europol Competition n°34 1’49”511 p
14. Ultimate n°35. szám 1’49”677 p
15. ARC Bratislava n°44 1’49”703 p

www.richardmille.com

© Copyrights Richard Mille

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ