Érdi Rallye Team – Liepaja Rally beszámoló – Fantasztikus hétvége volt

Érdi Rallye Team – Liepaja Rally beszámoló – Fantasztikus hétvége volt

MEGOSZTÁS

ÉrdiRallyeTeam_fejléc

Érdi Rallye Team – Liepaja Rally beszámoló

Fantasztikus hétvége volt

Az idei Európa-bajnoki szezonban a harmadik helyen áll a tabellán az Érdi Rallye Team párosa, az ERC2-sorozatban. Mivel a mögöttük állók közül előbbre léphet néhány páros, ezért a csapat úgy döntött, elindulnak még egy futamon, hogy bebiztosítsák a harmadik helyüket a bajnokságban. A csapat választása a lettországi Liepaja Rallyra esett, mert nem szerették volna az év utolsó versenyére hagyni a döntést.

erdi_1_liepaja

A 2014-es Európa-bajnok csapattal, és egy kis létszámú legénységgel érkezett az Érdi Rallye Team párosa Lettországba. A versenyautót biztosító Pro Racing egy kiválóan felkészített Mitsubishit hozott a párosnak erre a futamra. Mivel a helyi versenyzők nagyon otthon voltak ezeken a pályákon, így a magyarok a tisztes helytállást tűzték ki célul. Sokat elárul, hogy az abszolút rangsorban Európa-bajnoki címért hajtó Alexey Lukyanuk is ugyanabban a kategóriában nevezett, egy ugyanolyan autóval, mint az ifjabb Érdi Tibor-Papp György páros.

Csütörtökön egy egész napos pályabejárással vette kezdetét a felkészülés, amit péntek reggel a gépátvétel követett, majd aznap délután bonyolították le a szabadedzést, valamint a kvalifikációs szakaszt. Este Liepaja városközpontjában tartották a rajtceremóniát.

Szombaton reggel fél kilenckor rajtolt el a mezőny a mintegy 80 kilométerre fekvő Kuldiga nevű városban. Ezen a környéken 5 szakaszt teljesítettek a pilóták, majd visszatértek Liepajába, két városi szakaszra. Érdi Tibor és Papp György arcán egész nap mosolyt lehetett látni, hiszen az egész éves szenvedésnek ezúttal nyoma sem volt. A srácok kilométerről kilométerre gyorsultak, ráadásul sikerült legyőzniük a nem északi pilótákat, egyúttal versenyképesnek maradni a legnagyobb riválisokkal szemben. A korábbi futamokra tekintettel a magyar párosnak már kijárt ez a problémamentes versenyzés, amivel a nap végén kategóriájukban a nyolcadik, abszolútban pedig a 16. helyen álltak.

Vasárnapra hat szakaszt jelöltek ki a rendezők, ezeket két körben kellett teljesíteni, 25 kilométerre a rali központjától. Szenzációs gyorsaságikon zajlott a küzdelem, akadt olyan szakasz is, amelynek a vége egy rallye-cross pályába torkollott, és ott cikázott látványosan a mezőny. Érdi Tibor és Papp György jól érezte magát az autóban, a nap végére kategóriájukban a hatodik, az abszolút értékelésben a tizenharmadik helyet szerezték meg. Ha figyelembe vesszük, hogy kizárólag helyi versenyzők végeztek előttük, joggal mondhatjuk, hogy sikeres hétvégét tudhat maga mögött az Érdi Rallye Team csapata.

A szenzációs pályákon megrendezett versenyen – elmondásuk szerint – a magyar fiúk rengeteget fejlődtek. A rendezés álomszerű volt, hiszen a legelszántabb nézők a tizenháromból tizenhárom szakaszt láthattak, és a viadal alatt egyetlen perc csúszás sem volt. Az idei sorozatban ez volt az a verseny, amelyben semmi kivetnivalót nem lehetett találni.

erdi_4_liepaja

A FIA Európa-bajnoki sorozatának záró aktusára október 9-én, a ciprusi Limasszolban kerül sor: az ünnepélyes díjkiosztón természetesen részt vesz Érdi Tibor és Papp György is, hogy személyesen vehessék át az ERC2-es bajnokság harmadik helyéért járó serleget.

ÉrdiRallyeTeam_támogatók

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ