Élete eddigi legjobb rallycross eredményét érte el Lukács „Csucsu” Kornél

Élete eddigi legjobb rallycross eredményét érte el Lukács „Csucsu” Kornél

MEGOSZTÁS

FIA World Rallycross Championship
2017. május 26-28. Lydden Hill, Nagy-Britannia

Élete eddigi legjobb rallycross eredményét érte el Lukács „Csucsu” Kornél ezen a hétvégén (május 26-28), a sportág otthonának számító Lydden Hill-i pályán (Nagy-Britannia). A Rallycross otthonának is számító helyszín egyaránt teljesen új volt Csucsu, és az autót üzemeltető Gigi Galli csapata számára is.

Kornél az első edzés alkalmával ugyan megigazította a lökhárítót, ám így pontosan képbe került azzal, hogy a pálya legszűkebb részén, a joker körön hol fér el az autó nagy tempóval. Az első előfutam szintén a különböző kanyarvételek kipróbálására volt jó, körről-körre gyorsult.

A második előfutam hibás rajttal kezdődött, ami miatt kétszer kellett teljesítenie a joker kört. A megismételt rajt után három autó egymásnak feszült, Csucsu a szendvics közepéről komoly időveszteség árán tudott szabadulni. Ám ezzel együtt, és a dupla joker kör ellenére is meg tudta szerezni a harmadik pozíciót.

Vasárnap a harmadik előfutam szintén ütközéssel kezdődött, ami után rögtön teljesítette a jokert. Ez aztán helyes taktikának bizonyult, és végül ismét harmadikként ért célba.

A Q4 rajtja nem volt reményt keltő, hiszen a kezdeti lökdösődés után Csucsu ismét a joker körön találta magát, ráadásul utolsóként. Az előtte haladót azonban hamar megelőzte, majd előtte zavartalanul autózva annyi előnyt gyűjött, hogy a többiek joker körei után már stabilan vezette a mezőnyt. Ez maradt a befutó is, így -a közönség nagy örömére- megnyerte futamát a Q4-ben! Ebben a futamban klasszikusan utolsóból lett első.

„Ez az előfutam győzelem többet ér számomra most, mint egy bármilyen elődöntő eredménye ért volna. A pálya teljesen ismeretlen volt a számunkra. Minden körben egyre gyorsabb és gyorsabb tudtam lenni. A Q4 végére már szinte pontosan egyforma időket mentem, ez nagyon jó. Boldog vagyok a hétvége eredményével, és hálás vagyok Gigi-nek és csapatának az autóért, ahogy a csapatom többi tagjának is.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ