Drága kaland volt

Drága kaland volt

MEGOSZTÁS

Az Ózd Rali előtt kapott új motort Kurtos Robi Mitsubishije, ezért fájó szívvel mesélt a versenyen történtekről. Ráadásul harmadik helyről estek ki Szegedi Mátéval.

 

 

Ha jól tudom te is autóztattál a prológon, ki ült melletted?

– Igen, kaptam én is egy új navigátort az ózdi salakon. Egy hölgy ült be a jobb egybe, akinek nagyon tetszett így elsőre a ralizás. Szép kezdeményezés volt, szívesen áll az ember az ilyen dolgok mögé. Örültünk, hogy segíteni tudtunk.

Harmadik helyről estetek ki az Ózd Ralin?

– Igen, nagyon rossz volt kiállni, mert harmadik helyen voltunk a kategóriában. Az Ózd-Sáta szakaszon a vasúti átjáróhoz elég nagy tempóval érkeztünk meg, és láttam, hogy sok lesz. Nem akartam kiütni a sorompót, ezért elhúztam balra, egy kis gázzal még megspékelve, biztosra akartam menni, hogy kihúzza, és azzal a lendülettel nekimentünk a partoldalnak. Sok volt a tövezés, ezért nagyon felhordásosak voltak a pályák. Próbáltuk menteni a menthetőt, de most nem jött össze. Pedig annyira jól kezdődött minden, tempósan haladtunk a kocsival és jó helyen álltunk a kategóriában. Tudjuk, hogy benne van a pakliban, ez mégsem vigasztalja az embert hasonló helyzetben. Mégis csak egy új motor volt benne, amit eldobhatunk.

Nagy a baj a kocsival?

– Eléggé. Láttuk, hogy kitört az olajhűtő és elment az olaj. Akkor már gondoltuk, hogy nem úsztuk meg ezt a kalandot. Ma kaptam pont a hírt, hogy kukás a motor. Az új turbó, új motor… meg úgy kompletten minden tönkrement. Még a turbó is úgy megszorult, hogy mi nem tudtuk megforgatni.

Kész lesztek a kocsival a Szombathely Ralira?

– Nem tudom.. Már csak két hét van addig, nagyon szorít minket az idő. Készül az új motor, de csak reménykedni tudunk, hogy egyben lesz a kocsi az első murvás versenyre. Most kicsit magam alatt vagyok a motor miatt, de szeretnénk ott lenni a következő futamon. Nem lesz egyszerű feladat semmilyen téren összerakni ezt a projektet, de minden tőlünk telhetőt megteszünk.

 

Reklámpartnerünk:

Foam-System Kft. – Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; KZ Invest Kft.; North Racing Kft.; Rex Bau Kft.; Inter Cars Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ