Dobogón mutatkozott be a Korda Racing R5-ös Volkswagenje

Dobogón mutatkozott be a Korda Racing R5-ös Volkswagenje

MEGOSZTÁS

Legjobb magyarként, az abszolút harmadik helyen zárta az idei Szilveszter Rallyt Vincze Ferenc és Szőke Tamás a Korda Racing Volkswagen Polo GTi R5 versenyautójával.

A Korda Racing négy autóval képviseltette magát a hagyományosan az óév utolsó napjaiban megrendezésre kerülő Szilveszter Rallyn, melynek ebben az évben is Magyarország autósport szentélye, a Hungaroring adott otthont. A csapat az év utolsó napjaiban már a következő szezonra készült, ennek érdekében küldte harcba legújabb fegyverét, a Volkswagen Polo GTi R5 versenyautót. A bemutatkozásra nem lehet panasz, hiszen Vincze Ferenc legjobb magyarként a dobogó harmadik fokán zárta a versenyt a Volkswagennel.

A Polo mellett ott volt a mezőnyben a csapat másik R5-ös autója is, a Skoda Fabiával Kurtos Róbert és Fridrik Gergő egy jóízű autózással búcsúztatta az évet, a célba az abszolút 15. helyen érkeztek. A Szilveszter Rallyn mutatkozott be a csapat színeiben Szilágyi Patrik és Deák Henrietta egy M3-as BMW-vel, akik számára idejekorán, a rali második gyorsasági szakaszát követően ért véget az évadzáró.

„Két fontos céllal érkeztünk az idei Szilveszter Rallyra, egyrészt hogy minél jobban megismerjük a Volkswagent a 2020-as szezonkezdet előtt, másrészt hogy Kurtos Robiék a lehető legjobban érezzék magukat első R5-ös versenyükön, és azt hiszem mindkét célunkat sikerült teljesítenünk.” – jegyezte meg Korda Erik a verseny végén. „Egy nagyon hosszú ámde annál eredményesebb szezon végére tettünk most pontot, a srácok egész évben nagyszerű munkát végeztek, melynek egyik gyümölcse az abszolút magyar bajnoki cím. Emellett egy hajszálon múlt a Mitropa Kupa bajnoki címe, ahol Klausz Kristóf és Csányi Botond végül a harmadik helyen zárt. Motorosainkra is nagyon büszkék vagyunk, Liszka Roli és Hertlik Donoven nagyon magabiztos versenyzéssel szerzett magyar bajnoki címet, miközben Silling Balázzsal és Lantos Jánossal kiegészülve csapatban is elhódítottuk a bajnoki aranyat! Most eljött végre a jól megérdemelt pihenés ideje, így ezúton szeretném megköszönni csapatunk minden tagjának egész éves kitartó munkáját és Nagyon Boldog Új Évet Kívánni valamennyi ralisport szeretőnek!

A 21. Szilveszter Rally végeredménye:

  1. Kalle Rovanpera/Noora Korhonen – Skoda Fabia R5 21:46.4
  2. Petr Semerad/Jiri Hovorka – Skoda Fabia R5 +34.8
  3. Vincze Ferenc/Szőke Tamás – Volkswagen Polo GTi R5 +40.4…
  1. Kurtos Róbert/Fridrik Gergő – Skoda Fabia R5 +2.42.4

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., FEOL Kft., FKZ-Tools Kft, Raorg Translog Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft, J-Trend Kft, HCZ Autó BT, Revo-Tec Kft, Renesis Kft, Ivanics Csoport, THEISS Kft

  1. december 31.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ