Dakar 2021 – Stage 10 – Ricky Brabec nyerte a mai szakaszt!

Dakar 2021 – Stage 10 – Ricky Brabec nyerte a mai szakaszt!

MEGOSZTÁS
01 Brabec Ricky (usa), Honda, Monster Energy Honda Team 2021, Motul, Moto, Bike, action during the 9th stage of the Dakar 2021 between Neom and Neom, in Saudi Arabia on January 12, 2021 – Photo Charly Lopez / A.S.O

Ricky Brabec idei harmadik szakaszgyőzelmét aratta – prológgal együtt – amely már a Dakaron elért hatodik szakaszgyőzelme.Az amerikai motoros a szakasz 126. kilométerében állt az élre és a 345 kilométerre lerövidített szakasz céljáig meg is védett!

A nap egyik sajnálatos kulcspillanata a kategória éllovasának Jose Ignacio Cornejo Florimo bukása volt. A chilei motoros 252 kilométernék szenvedett balesetet, de tudta folytatni a szakaszt. Végül Brabechez képest 17:42 perces hátrányban finiselt a chilei hondás.

Ricky Brabec: Biztos vagyok benne, hogy Nachon nagy volt a nyomás. A Dakart vezetni nem könnyű. Nem hinném, hogy a csapat nyomása elviselhetetlen lenne, de a személyes cél elérése miatt, van rajtunk nyomás. Ez a fiatal kölyök, egész héten jól motorozott, mindenkit meglepett. Ő a legjobb navigátor ezen a ralin. Mindnyájan nyerni akarunk. A győzelem a legjobb dolog, az életben. Nincs csapatutasítás!

Joan Barreda Bort – A harmadik helyen kezdtem, de a por miatt nagyon nehéz volt megelőzni a többieket. Alig láttam, merre tartok … Végül jó napom,volt ma főleg a tegnapi bukás után. Jól éreztem magam a motoron.

A szakaszon Honda 1-2-3. született, Brabec, Barrada Bort, K. Benavides sorrendben. A 4-5-6. helyen KTM-s trió végzett Howes, Walkner, Sunderland sorrendben.

Gyenes Emánuel  a szakaszon a 30. helyen zárt, ami az összetettben a 25. helyet jelent a szatmári motorosnak, illetve a Original Motul kategóriában a 2. helyen áll.

Saghmeister Gábor a szakaszon a 62. helyen finiselt. Az összetettben is a 62. helyen áll a vajdasági motoros. Az Original Motul kategóriában a 17. helyen áll Saghmeister.

Az összetettben Kevin Benavides vezet Brabec és Cornejo Florimo előtt. Az első három Monster Energy Honda Team 2021 pilóta között, mindössze 1:07 perc a különbség! Lesz még itt csata a győzelemért!

Eredmények

Jose Ignacio Cornejo Florimo nyilatkozata a tegnapi szakaszt követően: A mai nap hosszú volt. és nehéz is. Toby közvetlenül mögöttem rajtolt. Csatában voltunk egymással a végső győzelméért, nagyon rossz, hogy bukottés megsérült. Remélem, hogy semmi komoly. Ez az utolsó dolog, amit hallani szeretnénk, hogy valamelyikünk bukik és kiesik a versenyből. Toby egy legenda, nagyon jó versenyző, nagyon kedves srác, ezúton kívánok neki gyors felépülést. Remélhetőleg gyorsan felépül és visszatér majd a motorjára. Ma én nyitottam meg az egész szakaszt. Nehéz volt! Az első tankoláskor tudtam meg, hogy Toby bukott. Veszítettem a koncentrációmból, és több apró hibát, de alapvetően sikerült jó teljesítményt nyújtanom. Egész nap küzdöttem a rám nehezedő nyomással, ami nagyon kimerítő volt a számomra. Önmotivációra és „belsőbeszélgetésre” volt szükségem a folytatáshoz. Bízom benne, hogy nem hoztak rajtam sokat a többiek és sikerült a pozíciómat megerősítenem az összetettben, de majd meglátjuk. Mindenki nyomul és elkezdte kijátszani az utolsó, megpróbál előrébb lépni az összetettben, vagy megnyerni a futamot. Mindenki ezt akarja, így megértem őket. Amikor elérsz a határhoz, néha hibázol, de ilyen a fegyelem is. Óvatosnak  kell lenned, amennyire csak lehetsz, uralnod kell a veszélyt, de olykor összesűrűsödnek a dolgok: sziklák, navigálsz, gyorsan haladsz… nagyon nehéz bukás nélkül végigcsinálni.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ