Dakar 2020 – Stage 12 – Haradh – Qiddiya – 262 +167...

Dakar 2020 – Stage 12 – Haradh – Qiddiya – 262 +167 = 429 km

MEGOSZTÁS

Élő céldobogó Szaúd Arábiából:

Az utolsó gyorsához érkezett a Dakar 2020 mezőnye Szaúd-Arábiában. A szelektív hossze – két tételben – 167 kilométer Haradh – Qiddiya között. Gyakorlatilag minden kategóriában eldölni látszik a végeredmény, de a technika ördöge … Nézzük!

Dakar 2020 – Az első győztes – motoros kategória – Ricky Brabec – Monster Energy HONDA 2020 – Az amerikai “hazahozta” a győzelmet a Hondának, megszakítva a KTM sikerszériáját!

Ricky Brabec – “Itt vagyunk! Megnyertük!”

A végére összeraktuk a puzzle darabjait. A csapat [Monster Energy HONDA 2020] minden versenyzője nélkül nem tudtam volna elérni ezt a győzelmet. Ez volt az ötödik Dakarom, amelyekből másodszor sikerült célba érenem. Boldogan ébredtem a tegnapi motorozásomnak köszönhetően. Itt vagyunk! Megnyertük! Mindennap okosnak és koncentrálttnak kellett lennünk. Mint egy nagy család, úgy dolgoztunk együtt. Mindnyájan nyertünk! .

A quados kategóriában a chilei Ignacio Casale megvédte címét!

Ignacio Casale – Keményen dolgoztunk!
Örülök, hogy itt lehetek. A harmadik Dakaromat nyertem!Emelkedett hangulatban vagyok, ezután a hosszú és fárasztó verseny után. A második héten voltak nehézségeink, de a lehető legjobban megoldottuk azokat. Egész évben keményen dolgoztunk a szerelőkkel és most itt ünneplhetem ezt a győzelmet! Mindent köszönök! Viva Chile!

A Carlos Sainz – Lucas Cruz kettős harmadik Dakar győzelmét szerezte meg az autós kategóriában!

Carlos Sainz – “Az elejétől gyorsak voltunk”

Nagyon boldog vagyok! Nagyon sok erőfeszítés van mögöttünk. Sok fizikai edzés, gyakorlás a csapattal… Az elejétől gyorsak voltunk, így az első naptól kezdtük megnyerni a Dakart.

Nasser Al-Attiyah – Jövőre visszajövök, hogy nyerjek!
Nagyon boldog vagyok, jó munkát végeztünk a második hellyel, annak ellenére, hogy nyerni szerettünk volna. Két,három hibám volt és számolatlan defektünk, de elégedett vagyok. Nagyon elégedett vagyok, hogy itt versenyezhettünk. Jövőre visszajövök, hogy nyerjek! Csak egy kicsivel több szerencsére lesz szükségem!

A mai szelektívet Nasser Al-Attiyah nyerte, Carlos Sainz (+3:31 p) és Stéphane Peterhansel (3:56 p) előtt.
Összetett:
1. Sainz 42:59:17 ó
2. Al-Attiyah +6:21 p
3. Peterhansel +9:08 p

Andrei Karginov, Andrei Mokeev, Igor Leonové a bajnoki cím a 2020-as Dakaron! Csapat nevére igazán méltóak “MAMAZ-MASTER”. Ők lettek győzelmüknek köszönhetően idén a Mesterek!

A SSV kategóriát a Casey Currie – Sean Berriman kettős nyerte!
Casey Currie – “Elfújtam, ember!”

Két amerikai a Dakar tetején! Elfújtam ember! Seam és csapata fenomenális munkát végeztek. Az autó végig nagyszerűen teljesített. Ez egy epikus élmény a számomra, amelyet sosem fogok elfelejteni. Ez a pályafutásom legérzelemdúsabb győzelme. Hihetetlenül nagy volt a rám nehezedő nyomás. Szeretem ezt a futamot. Jövőre visszajövünk, hogy megvédjük a címünket!

A quados kategória mai szelektívét 1:53:15 perccel Arkadiusz Linder nyerte. Az összetett éllovasa Ignacio Casale a negyedik helyen futott be +4:17 perccel lemaradva, de az összettben 18:24 perccel Simon Vitse előtt megőrizte az előnyét és megvédte a címét!

1. Ignacio Casale 52:04:39 ó
2. Simon Vitse +18:24 p
3. Rafael Sonik+1:04:15 ó

Megvalósult az amerikai álom! Ricky Brabec nyerte a motoros kategória küzdelmeit, miután első amerikaiként Dakart nyert a Monster Energy Honda 2020 csapatának a színeiben!

Szelektív:
1. Jose Ignacio Cornejo Florimo 1:28:15 ó
2. Ricky Brabec +53 s
3. Toby Price +2:25
4. Luciano Benavides +3:09 p
5. Pablo Quintanilla +3:23 p

Végeredmény (nem hivatalos)
1. Ricky Brabec 40:02:36 ó
2. Pablo Quintanilla 16:26 p
3. Toby Price +24:06 p
4. Jose Ignacio Cornejo Florimo +31:43 p
5. Mattias Walkner +35:00 p

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ