Címvédésre készül Marc Marquez – Moto GP

Címvédésre készül Marc Marquez – Moto GP

MEGOSZTÁS

Repsol Honda: változatlan pilóta páros, színek és célok a 2017-es szezonban

Címvédésre készül Marc Marquez

Csatlakozva a Yamahához, a Ducatihoz és a Suzukihoz, a Repsol Honda is megtartotta hivatalos bemutatkozását. A csapatnál szinte semmi sem változott: Marc Marquez és Dani Pedrosa a két pilóta, újfent futamgyőzelmekre és vb-címre törnek, és a motoruk festése is szinte megegyezik a tavalyi versenygépével.  

B.M. L. (forrás: Repsol Honda)

A Repsol Honda tavaly felemás évet hagyott a háta mögött: ugyan 2016-ban hat győzelmet szereztek, Marc Marquez bezsebelte harmadik címét a királykategóriában, ám Dani Pedrosa sérülése miatt – kulcscsonttörése volt a spanyolnak, emiatt ki kellett futamot hagynia – a Honda a nagy rivális, a Yamaha mögé szorult a csapatkiírásban. Az idei motorbemutatón kiderült, 2017-ben harcban szeretnének lenni mindkét vb-címért. A végső sikerre is esélyes csapatok közül végül a Repsol Honda is bemutatta idei versenygépét és pilóta párosát. A festésében szinte semmit sem változó motorokkal továbbra is a Marquez, Pedrosa duó indul harcba a futamgyőzelmekért. Igaz, lesz még mit javítaniuk a katari szezonnyitóig, ugyanis a nemrég véget ért sepangi teszten a címvédő Marquez a harmadik, míg Pedrosa az ötödik helyen zárt.

„Most egy új szezonban vagyunk, és a helyzetünk egyáltalán nem reménytelen. Keményen dolgozunk az idénynyitóig, hogy utána végig harcban legyünk a vb-címekért. Mindenképpen szeretnék újra világbajnok lenni” – jelentette ki Marc Marquez.

Csapattársa úgy véli, képesek lesznek a kiugró eredményekre, és abban is bízik, hogy idén végre elkerülik a bukások és a sérülések.

„Persze, az a legfőbb célunk, hogy a világbajnoki címért harcoljunk. Ehhez persze minden versenyen a maximumot kell kihoznunk magunkból, és úgy vélem, képesek vagyunk rá. Bőven van bizonyítanivalóm ebben a szezonban, éppen ezért remélhetőleg megúszom sérülések nélkül, ha ez összejön, akkor mindig gyors lehetek” – fejtette ki Pedrosa.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ