Antonio Giovanazzi – ott a lap a 19-re! – Gp2 hírek

Antonio Giovanazzi – ott a lap a 19-re! – Gp2 hírek

MEGOSZTÁS

A szombati kemény menet után hasonló, ám valószínűleg izgalmakban már nehezen felülmúlható futamot vártak azok, akik a vasárnap a Gp2 bakui futamát nyomon követték – ők tévedtek… Szerkesztőségünk a Hungaroringen járt, egy másik formula autós eseményen, de fél szemmel mind mi, mind az ottani mezőny a közvetítést figyelte! Elképesztő dolgok után alakult ki a végső sorrend… Gp2 híreink.

gg

Nos, senkinek nem kellett csalódni, a széria ismét felvonultatta a versenyzés sava-borsát! Egy remek rajt után Nobuharu Matsushita ellépett a fordított pole pozícióból induló Daniel de Jong mellől, aki szorosan rátapadva követte, és kereste a lehetőséget a visszatámadáshoz. Mögöttük is ment a civakodás, a Manor MP Motorsport másik pilótája, Oliver Rowland és a Campos-os Mitch Evens gyűrte egymást. Az első biztonsági autós periódusra sem kellett sokat várni, ami Gustav Malja, Sergio Canamasas, valamint Jimmy Eriksson  “jóvoltából” hamar megérkezett.

dj

Az újraindítás után Daniel de Jong, és csapattársa Oliver Rowland is az élre igyekezett, előbbi egy elmért féktávot követően a bukótér meglátogatásával tudta csak tovább folytatni versenyét. Érdemes megjegyezni ezen a ponton a paddockban közfelháborodást keltő Nobuharu Matsushita megmozdulását: a japán pilóta a safety car távozása után indokolatlanul lassú mozgásával becsapta társait (a büntetése nem is maradt el, egy verseny eltiltással jutalmazták az Art pilótáját). A mögötte kialakult, zavarodott csatában többen bukótérbe csúsztak, Philo Paz Armand pedig a falban kötött ki, amely után újabb biztonsági fázis következett.

m

Ezzel még nem volt vége a kiesések sorozatának, előbb Malja és Gelael, majd Evans számára is véget ért az Európa nagydíj második versenye. Ezután történt meg az, amire csak kevesen gondolhattak, egy újabb újraindítás végén egyszer csak megérkeztek az élmezőnybe a Prema Power Team autói, Gasly és Giovanazzi révén. A rosszul rajtoló, és mezőny végére visszaeső Prema versenyzők hirtelen a mezőny elejében teremtek, jól halászva a zavarosban. Az újonc Antonio Giovanazzi a hátralévő körökben nagy nyomás alá helyezte csapattársát, aki végül hibázott, így Giovanazzi-é lett a sprintfutam első helye!

A fiatal olasz két futamgyőzelmével, a tökéletes hétvége teljesítésével nagyot ugrott előre a tabellán, ahol egyébként is izgalmas tömörülés mutatkozik, a drámai, bakui hétvége után. Mi azt mondjuk, soha rosszabbat!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Gp2 Media Service / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ