AMIÉRT JÖTTÜNK, AZT VÉGHEZVITTÜK, OTT VAGYUNK AZ ELSŐ TÍZBEN

AMIÉRT JÖTTÜNK, AZT VÉGHEZVITTÜK, OTT VAGYUNK AZ ELSŐ TÍZBEN

MEGOSZTÁS

Rallyde Portugal – 05. 23.

Turán Frigyesék pontszerző helyen végeztek a jubileumi Portugál Rallye-n

Frici:“Amiért jöttünk, azt véghezvittük, ott vagyunk az első tízben“

Turán Frici és Zsiros Gabi remek versenyzést követően kategória kilencedikként zárta az 50. Portugál Ralit a Ford Fiesta R5-tel, ezzel két értékes pontot szerezve a csapatnak. A magyar páros a négy napos futam alatt végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, még a portugál elnök is kezet rázott velük.

„Nagyon boldogok vagyunk, hiszen, amiért Portugáliába jöttünk, azt megcsináltuk, jó bemutatkozás volt ez a hosszú murvás verseny. A vasárnapi négy gyorsasági szakaszon sikerült tartanunk a szombati ütemet, végig kiegyensúlyozottan autóztunk, a beállítások is kitűnőek voltak. Egy kicsit változtattunk a technikánkon, az időkülönbségeket látva arra törekedtünk, hogy pontosan teljesítsük a pályákat, de nem vállaltunk nagy kockázatot. Összességében a nap végén abszolút 18. helyre hoztuk be a Ford Fiestát, ami úgy gondolom, szép eredménynek számít a hetven fős mezőnyben, főleg úgy, hogy az első napot követően még csak a 34.-ek voltunk. Még fontosabb, hogy WRC2-ben elértük a kitűzött célunkat és odaértünk az első tíz közé, ugyanis megszereztük a 9. helyet a 25-ből. A jó versenyzés mellett, remek élményekkel gazdagodtunk, mindenki profi munkát végzett, a szerelő csapattól kezdve, a támogatóinkon át a szurkolókig, akik a helyszínen buzdítottak minket a négy nap alatt. Mindenkinek köszönjük ezt a nagyszerű hétvégét, reméljük, hogy a következő olasz futamon is hasonlóan szép teljesítménnyel örvendeztethetjük meg a magyar autósport kedvelőket“ – mesél a Portugál Ralin szerzett élményeiről Turán Frici.

2

Turán Frigyesék még a portugál elnökkel, Marcelo Rebelo de Sousa-val is kezet ráztak, valamint Carlos Barbosa, a Portugál Autóklub elnöke is köszöntötte őket.

„Az elsődleges célunk az volt, hogy minden szakaszt teljesítsünk, az, hogy pontszerző helyen végeztünk, külön öröm számunkra. A 25 fős kategóriából 23-an R5-tel versenyeztek, kiélezett küzdelem volt a négy nap alatt, de nagy neveket sikerült megelőznünk végül, ami nagyon sokat jelent nekünk. A legjobb eredményünk egy 8. hely volt, ami biztató a további világbajnoki futamokra nézve. Sikerült mindenre odafigyelnünk, nagyon egyben volt az autó is, a szerelő csapat is kitett magáért a szervizek alatt. Örülünk, hogy ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújthattunk, ami hozzájárult ehhez a remek eredményhez. Köszönjük a szurkolóknak a fáradhatatlan buzdítást, a csapatnak a kitartó munkát és a támogatóinknak, hogy folyamatosan mellettünk állnak“ – teszi hozzá Zsiros Gabi.

3A Portugál Ralit végül óriási küzdelemben K. Meeke nyerte, a második helyre A. Mikkelsen ért oda, míg a dobogó harmadik fokára S. Ogier állhatott fel. A rali világbajnokság következő futamára Szardínián kerül sor június 9-12. között.

Forrás: Just Creative

MEGOSZTÁS
Következő cikkHIDEGÉK DUPLÁZNÁNAK ZÁGRÁBBAN

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ