Al-Attiyah 44. győzelmét ünnepheti a 44. Dakar Rally 4. szakasza után

Al-Attiyah 44. győzelmét ünnepheti a 44. Dakar Rally 4. szakasza után

MEGOSZTÁS
Nasser Al-Attiyah (QAT) for Toyota Gazoo Racing races during Qualifying stage Jeddah to Ha’il, Saudi Arabia on January 01, 2022 // SI202201010115 // Usage for editorial use only //

Al-Rajhit gyorshajtásért kétperces büntetéssel sújtották, ami megfosztotta a szakaszgyőzelemtől, sőt a dobogós helyezéstől is. A győzelmet Nasser Al-Attiyah szerezte meg, aki pályafutása 44. győzelmét ünnepli a 44. Dakar 4. szakaszában. Nasser mögött Sebastien Loeb és Calos Sainz “állhattak dobogóra” a szelektíven elért eredményük alapján. A gyorshajtó szaúdi Al Rajhi az ötödik helyre esett vissza, miután a szintén hazai szaúdi Yasir Seidan megelőzte őt. Az első öt pilóta között, mindössze 1:46 perc volt a különbség.

Minden kategória mai eredményei itt! – Klikk!

Nasser Al-Attiyah:”Nem volt túl könnyű, mert a szakasz elején több járművet is utolértünk, és úgy döntöttünk, hogy biztosra megyünk. A finálé nagyon nehéz volt, különösen a wadiben lévő rész, rengeteg navigációval. Matthieu kiváló munkát végzett, és elégedett vagyok. Napról napra jó irányba haladunk. Próbáltunk csúcstempót diktálni, de a tervünk az volt, hogy holnap ne nekünk kelljen megnyitni a szakaszt, mert nem lesznek motorok, és így nyomok sem. De ha holnap ilyen körülmények között kicsit meg is ingaanánk, az kedvező helyzetbe hozna minket a következő napra.”

Sebastien Loeb: “Összességében a speciál zökkenőmentesen ment. Gyorsan kellett mennünk, miközben ügyeltünk arra, hogy ne üssünk meg egy sziklát sem. A navigációra koncentráltunk, és csúcstempót diktáltunk. Végül a harmadik helyen végeztünk, de az, hogy 450 kilométer után három autó 40 másodpercen belül van, az mutatja, hogy mennyire szoros ez a verseny. Ma Nasszer mögött végezni, hogy holnap mögötte indulhassunk, jó kompromisszum. Nem lesznek motorosok az élen, így az első autók átcsoportosulnak, szóval ez egyáltalán nem rossz. Holnap nehéz lesz: egy nagy szakasz, ahol minden megtörténhet. Mindenesetre az autóba vetett bizalmunk helyreállt. Ez egy tiszta verseny volt.”

Carlos Sainz: “Nem volt könnyű élről indulni: ez egy szupergyors speciál volt, sok irányváltással. A váltónk elromlott [eltörött] 140 km-rel a vége előtt, így ez némi időnkbe került.”

Yazeed Ad Rajhi:“A trükkös navigáció ellenére jó nap volt. A speciál végéhez közeledve úgy döntöttünk, hogy nem nyomjuk túl erősen, miután a középső részen végig jól haladtunk. Le vagyok nyűgözve a gumiktól. Azt hiszem, tavaly ötször kellett volna megállnunk, hogy defektet javítsunk. Próbáltunk nem túl gyorsan menni, hogy holnap ne kelljen megnyitni a szakaszt, mert nem lesznek motorosok elöl. Remélem, hogy nem mi nyertük a speciált!”

200 Peterhansel Stephane (fra), Boulanger Edouard (fra), Team Audi Sport, Audi RS Q e-tron, Auto FIA T1/T2, action during the Stage 4 of the Dakar Rally 2022 between Al Qaysumah and Riyadh, on January 5th 2022 in Riyadh, Saudi Arabia

Stéphane Peterhanselnek egy nagyobb ugrás utáni földetéréskor eltörte a lengéscsillapítója, aminek következtében az Audi RS Q e-tron ventilátora és hűtője is megsérült a szelektív 98. kilométerében. Ismét a szerelőkamionjukat várják hogy megjavítsák az autójuk sérüléseit. „Eltart egy darabig” – mondta szomorúan Mr. Dakar.

200 Peterhansel Stephane (fra), Boulanger Edouard (fra), Team Audi Sport, Audi RS Q e-tron, Auto FIA T1/T2, action during the Stage 4 of the Dakar Rally 2022 between Al Qaysumah and Riyadh, on January 5th 2022 in Riyadh, Saudi Arabia

Az összetett állása:

1. Nassser Al-Attiyah 13:26:02 ó
2. Sebastien Loeb +38:05 p
3. Yazeed Al Rajhi +49:15 p – +2:00 perc büntetés.
4. Giniel De Villiers +49:17 p
5. Vladimir Vasiljev +1:03:52 ó
6. Jakub Przygonski +1:11:07 ó

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ