Adrenalin Kupa – Lezajlott a bugaci első felvonás

Adrenalin Kupa – Lezajlott a bugaci első felvonás

MEGOSZTÁS

Két combos menet, több mint 200 kilométer várt szombaton a CEZ/I.O.B.C. mezőnyébe nevezett terepralisokra Bugacon, az Adrenalin Kupán. Felettébb izgalmasan alakult az idei nyitóforduló, hiszen az autósokat és a kamionosokat leszámítva végig nyíltsisakos volt a küzdelem.

Az autós mezőnyben Miroslav Zapletal nem igazán hagyott kétségeket afelől, hogy mik a szándékai 2019-ben. A cseh versenyző Marek Sykora navigálásával tizenöt perc előnyt kovácsolt össze a Zdenek Porizek – Pavel Vaculík páros előtt, és könnyedén győzött a szezon első futamán. Harmadik helyen Pawel Molgo és Janosz Jandruwicz duója végzett, a legjobb magyar versenyző címet Varga Imre és Toma József gyűjtötte be.

A kamionosok versengése az utolsó szakaszban dőlt, hiszen Kovács Miklós és csapata tetemes, több mint kétórás előnyt szedett össze. Ehhez kellett Fazekas Károlyék sárga szörnyetegének SS4-ben történt gyengélkedése is, de a második helyet még így is vastagon behúzták Merkovics Viktorék DAF-ja ellenében.

A nap legnagyobb változását és harcát a side by side mezőny szállította, ahol a pénteki éllovas Martin Mullerék egészen a negyedik helyig zuhantak. Pozíciójukat Miroslav Storecz és Marton Rafal happolta el Ivo Sevcik és Ladislav Zavtrálek elől, és Kéry Szilveszter, valamint Bartha Barbara személyében egy magyar páros is felfért a dobogóra.

Bár a versenynek vége van, a mezőny javarésze sehová sem megy, hiszen egyből következik is a második forduló az Országos Bajnoksággal.

A motorosok eközben vasárnap tovább folytatják a versengést. Az előző naphoz képest komoly helycserék voltak tapasztalhatók, sokan kikésték a limitidőt, amiért büntetést kaptak. Az utolsó 100 kilométer előtt a kétkerekűek rangsorában Jan Hudák vezet, őt szorosan követi Martin Dobis. A harmadik helyen szintén egy szlovák pilóta, Jozef Oprhcal áll, a legjobb magyar pozícióját pedig jelenleg Holonics Nándor foglalja el.

A quados mezőnyben Heiszer Károly megállíthatatlanul robog a kategóriasiker és összetett győzelem felé, a második Sandra Ulrichová előtt majdnem egy óra fórja van. Nagyon úgy fest, hogy Gombás Attilának ezúttal be kell majd érnie a dobogó legalsó fokával, bár ne felejtsük el az örök igazságot: ez egy technikai sport, ahol gyorsan képesek felborulni az erőviszonyok, így még bármi megtörténhet.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ