Neuville az élen – 1. WRC Central European Rally

Neuville az élen – 1. WRC Central European Rally

MEGOSZTÁS

A mai napon Prágából elrajtoló 1.WRC Central European Rally csütörtöki versenynapjának élén Thierry Neuville található. Mögötte Ott Tanak és Sebastien Ogier található dobogós pozíciókban. A VB éllovas Kalle Rovanperä a negyedik helyen kezdte a FIA történetének első három ország területén zajló világbajnoki futamát.

Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen at the ceremonial start during the World Rally Championship Central European in Prague, Czech on 26,October, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202310260224 // Usage for editorial use only //

Több ezer néző érkezett a mai nap folyamán a cseh fővárosba, Prágába, hogy szemtanúja legyen a FIA rali-világbajnokság autóinak és sztárjainak, akiket Petr Pavel cseh elnök indított útnak. Két rövid szuperspeciális szakasz következett, majd a rali visszatért Délkelet-Németországba, a passaui szervízparkba.

Az első gyorsot Ott Tänak nyerte Ogier és Neuville előtt.

Ott Tänak (EST) Martin Järveoja (EST) Of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM are seen performing during the World Rally Championship Central European in Passau, Germany on 25th October, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202310253272 // Usage for editorial use only //

A Hyundai i20 N-t vezető Neuville a harmadik leggyorsabb volt a Cluchle lóverseny arénában rendezett nyitó szakaszon, de a Klatovy körön elért referencia idővel a belga megelőzte az M-Sport Ford Puma pilótáját, Ott Tänakot, és 1,2 másodperccel vezeti az összetettet az első versenynap végén.

Thierry Neuville (BEL) Martijn Wydaeghe (BEL) Of team HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM are seen performing during the World Rally Championship Central European in Prague, Czech on 26.10.2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202310260304 // Usage for editorial use only //

Nem ez volt a legjobb szakasz – mondta Neuville az SS2 nedves felszínén megtett futása után. “Azt hiszem, a feltételek az esős és a lágy [gumiabroncsok] között voltak, az utolsó pillanatban döntöttem úgy, hogy a lágyat választom. A levágásgátló [eszközök] visszaverték a fényt és többször is elvakítottak , így nem láttam túl jól, de tiszta volt a szakasz.”

A nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier arról számolt be, hogy “nem volt jó érzés” a Toyota GR Yaris volánja mögött, de elég volt ahhoz, hogy megszerezze dobogó legalsó fokát. Tänak mögött 4,6 másodperccel maradt le, csapattársa, a bajnokságot vezető Kalle Rovanperä előtt egyetlen tizeddel.

Rovanperä ezen a héten megszerezheti sorozatban második WRC-címét, attól függően, hogy hogyan teljesít kollégája, Elfyn Evans ellen. Evans túl csúszása miatt a walesi 4,8 másodperccel maradt le a finn mögött a nyolcadik helyen.

Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen during the World Rally Championship Croatia in Zagreb, Croatia on April 23, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202304230337 // Usage for editorial use only //

„Amikor a harc a csapattársak között zajlik, mindig nagyon barátságos és igazságos ugyanazokkal az autókkal versenyezni, szóval ennek jónak kell lennie” – mondta Rovanperä. „Biztos vagyok benne, hogy ez egy jó esemény lehet számunkra. Általában ez a fajta aszfaltrali felel meg nekem a legjobban, és jó eredményeket értem el ilyen utakon.”

Teemu Suninen, Takamoto Katsuta és Pierre-Louis Loubet 2,1 másodperccel maradt le az ötödik, hatodik és hetedik helyen, Esapekka Lappi és Grégoire Munster pedig az első tízben végzett.

1. Central European Rally 2023 állása az SS2 után:

1. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 6:06.9 p
2. Tänak/Järveoja – Ford Puma Rally1 + 1.2 s
3. Ogier/Landais – Toyota GR Yaris Rally1 + 5.8 s
4. Rovanperä/Halttunen – Toyota GR Yaris Rally1 + 5.9 s
5. Suninen/Markkula – Hyundai i20 N Rally1 + 8.3 s
6. Katsuta/Johnston – Toyota GR Yaris Rally1 +10.1 s
7. Loubet/Veillas – Ford Puma Rally1 +10.4 s
8. Evans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 +10.7 s

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ