3,2,1 rajt!

3,2,1 rajt!

MEGOSZTÁS

3, 2, 1, rajt!

Az ünnepélyes rajtceremóniával és egy rövid bemelegítő szakasszal elkezdődött a magyar tereprali világkupa-futam, a HunGarian Baja.

A veszprémi Óváros tér péntek délután megtelt élettel – motorosok, autósok és kamionosok népesítették be, az ember azt se tudta, hogy a járműveket nézze inkább, vagy a versenyzőket próbálja elcsípni egy közös fotóra.

Az ünnepélyes rajtceremónia remek hangulatban zajlott, de látszott, hogy a versenyzők fejben már az első szakaszon járnak. Az ugratókkal teletűzdelt, közönségcsalogató szuperspeciális nem volt hosszú (mindössze 11 kilométer), de a verseny kezdetét jelentette, ráadásul a végén a legjobb tíz autós rajthelyet választhatott a szombati napra. Ami taktikai szempontból abszolút nem lényegtelen, hiszen éjszakára esőt mondanak, így egyáltalán nem elhanyagolható, ki takarítja az utakat szombaton.

 

A szuperspeciálist megnyerő Nasszer al-Attijah például szokásától eltérően nem volt vakmerő, hanem inkább taktikus: a negyedik rajthelyet választotta, míg a viadalt tavaly megnyerő Mikko Hirvonen a tizedik pozícióból rajtol majd.

„A magyar verseny mindig nehéz, úgyhogy nagy csatára számítok, de természetesen a cél nem is lehet más, mint a győzelem. Először 2008-ban voltam itt, és azóta mindig nagy örömmel térek vissza. S hogy mi a taktikám? Nincs taktika – nyomom a gázt, ahogy bírom” – nyilatkozta Nasszer al-Attijah, majd arra a vicces felvetésre, hogy lassan annyit jár ide, hogy felvehetné a magyar állampolgárságot, nevetve azt válaszolta: „Miért is ne?! Szép ország!”

 

A rajtceremóniát megelőző sajtótájékoztatón egyébként folyamatosan ugratták egymást Mikko Hirvonennel, aki elmondta, miután a spanyol vk-futamon a katari versenyző szétrúgta a hátsóját, most elszánta magát a revansra. „Hatalmas csatára számítok, mert tavaly nehéz pályát jelöltek ki a rendezők, tetszettek az erdei utak csakúgy, mint a lőtér. Nem lehet taktikázni, mert Nasszer nagyon nehéz ellenfél” – mondta Hirvonen.

A legjobb magyar a kilencedikként végző Fodor Imre volt, aki végül ugyanebből a pozícióból is rajtolhat.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ