Zöld fény a Svéd Rallynak – 68° Rally Sweden 2020

Zöld fény a Svéd Rallynak – 68° Rally Sweden 2020

MEGOSZTÁS

A svédországi Värmland régióban és a norvég határ közelében a FIA delegátusa Timo Rautiainen vezetésével megvizsgálták a speciális szakaszok állapotát.

A FIA ellenőrzést követően, minden mehet tovább…

Kedden este a futam szerevezőbizottságának, a FIA és a WRC promóterének képviselői és a gyári csapatok megvitatták és megegyeztek az futam útvonalának javaslatáról.

A rally az eredeti tervek alapján négy napos programmal, 19 szakasszal és 300,84 kilométernyi speciális szakasszal került kiírásra. A régiót érintő extrém meleg azonban kishíján a futam törlését jelentette.  A javuló feltételek és a szakaszok ellenőrzését követően egy új, módosított útvonallal kb. 180 kilométernyi látványos speciális szakasszal – teljes bajnoki pontszámért – kerül lebonyolításra, amelyet a szervezőbizottság fog véglegesíteni.

A rally csütörtök este a szokásos rajtceremóniával és az SSS1 Karlsad 1.90 kilométeres szuperspeciálisával kezdődik.

A tervezett új pénteki programban a norvég Hof- Finnskog és a Finnskogen és a Svédországba átnyúló Nyckelvattnet szakaszok szerepelnek, majd a napot a szervizpark szomszédságában található Torsby Sprint-tel zárul.

Szombaton ugyanez lesz a futam programja.

Vasárnap a Likenäs szakaszt teljesíti a mezőny kétszer, amelyből a második lesz a Wolf Power Stage.

A pályabejárás időterve:

 

Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio

Fantasztikus, hogy megtudtuk erősíteni, hogy a Svéd Rally megrendezése folytatódhat – nyilatkozta a futam vezérigazgatója Glenn Olsson. Nagyon sok ember rendkívül keményen dolgozott, az elmúlt néhány napban, hogy elérhessük ezt a pozíciót. Nagyon örülök, hogy a rajongók a TV nézők és a versenyzők is élvezhetik a WRC egyik leglátványosabb versenyét.

A rajongók az eredeti terveknek megfelelően látogathatják az erdei gyorsokat. Azok akik nem tudnak személyesen részt venni a futamon a globális élő TV közvetítésnek köszönhetően, valamint a WRC + All Live előfizetés segítségével láthatják az összes szakasz történéseit.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ