Zapletal vezet az Adrenalin Kupán

Zapletal vezet az Adrenalin Kupán

MEGOSZTÁS

Az Adrenalin Kupa szombati versenynapja után az autósoknál a cseh Miroslav Zapletal és szlovák navigátora, Marek Sykora vezet, a Challenge-ben a Miklós Alexandra – Miklós Alexandra páros, a kamionosoknál a Kovács Miklós – Ács László egység, a side-by-side-osoknál Kéry Szilveszter és Bartha Barbara, a motoros-quados mezőnyben pedig Hodola Richárd várhatja az élről a folytatást.

A pénteki adminisztratív és gépátvétel után szombaton reggel a tényleges verseny is megkezdődött az Adrenalin Kupán. A reggeli rajt után két 102 kilométeres szelektívet teljesített a mezőny Bugac környékén. Ahogy az várható volt, Miroslav Zapletal (Ford F150) mindkét mért szakaszon diktálta a tempót, mögötte a lengyel Mariusz Wiatr – Lukasz Laskawiec duó (Mitsubishi L200 ) és a Kaposi Zoltán – Kaposi Bence páros (Nissan Navara) csatázott. A nap végén a lengyeleké volt a második idő, s egyben ők vezetik a TH kategóriát is. A Challenge kategóriában az első tereprali versenyén szereplő Miklós Alexandra – Miklós Alexandra páros várhatja az élről a folytatást.

A kamionosoknál Kovács Miklós és Ács László (Scania) mindkét szelektívet megnyerte, mögöttük a Madarász István – Szőke Nikolett – Mong Barnabás trió (Tatra) áll a második, a Merkovics Viktor – Kiss Dávid József – Valkai János egység (DAF) pedig a harmadik helyen.
„Nagyon jó, hogy újra Magyarországon versenyezhetünk, és hogy csináltak egy ilyen szép versenyt, köszönjük szépen a rendezőknek, és köszönjük a környékbelieknek, akik átengedték az útjaikat a verseny idejére. Tényleg nagyon élvezetes volt a mai versenynap, voltak szűk helyek, összetörtük a kamion elejét, de akkor is úgy gondolom, hogy Magyarországra kell egy ilyen verseny, és nagyon jól éreztük ma magunkat” – mondta el Kovács Miklós.

A side-by-side-osoknál a Kéry Szilveszter – Bartha Barbara páros (Can-Am) kezdett legerősebben, jó négy percnyi előnyt gyűjtöttek már az első szelektíven. A második körben a Jobbágy Ákos – Krajnyák Péter duó (Can-Am) volt a leggyorsabb, de az összetettben Kéryéknél maradt az előny Jobbágyék és a cseh Ladislav Zavtralek – Ivo Sevcik (Can-Am) duó előtt.

A motoros-quados mezőnyben Hodola Richárd (Yamaha) mindkét szelektívet megnyerte, a második helyen a cseh quados Viktor Chytka (Suzuki), a harmadikon Horváth „Laller” Lajos (KTM) áll.

A 360 kilométeres össztávú Adrenalin Kupa programján vasárnap két 56 kilométeres szelektív szerepel, melyeket követően 15 órakor díjkiosztóval zárul a magyar bajnokság idei első és a CEZ bajnokság harmadik futama.

 

Eredmények, időterv, rajtlisták

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ