X-TRIAL Világbajnokság – Sajtótájékoztató

X-TRIAL Világbajnokság – Sajtótájékoztató

MEGOSZTÁS

Az X-TRIAL WORLD CHAMPIONSHIP – X-TRIAL VILÁGBAJNOKSÁG Budapest 2018 szervezőbizottsága és
a Magyar Motorsport Szövetség a világbajnoki rendezvénnyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott a rendezvény előtt bő két héttel.


A sajtótájékoztatón részt vett:

Pere Flores – Communication Manager | 2Play (Kommunikációs Igazgató, promoter)
Hermann Henrik – MAMS elnök (Magyar Motorsport Szövetség)
Talmácsi Gábor – A MotoGP 125 cm³-es kategóriájának 2007-es világbajnoka
Hegedűs “Hege” László – 20-szoros országos bike-tirál bajnok, Guinness rekord tartó

Toni Bou a széria 22-szeres motor-triál világbajnoka a franciaországban szerzett hátsérülése miatt sajnos nem tudott részt venni a sajtótájékoztatón. Videóüzenetében köszöntötte a a sajtó munkatársait és izgatottan várja a budapesti megmérettetést, mert nem járt még hazánkban.

Pere Flores pozitívan nyilatkozott fővárosunkról. Céljuk, hogy minél több országban rendezhessenek fordulót illetve, hogy minél több nemzet versenyzője képviseltethesse magát.
Jogos a kérdés! Igen, van magyar jelölt, aki lerakhatná névjegyünket az X-Trial nagyjai közt. Azonban elég nehéz a sorozat. Toni Bou edzőtáborában, ha nem is jövőre, de 2020-ra lehetne magyar indulója a világbajnokságnak.

Hermann Henrik örül annak, hogy hazánkba látogat egy újabb világbajnokság. Reméli, hogy ezáltal ismertebbé fog válni a triál szakág, ami egyfajta “mostoha gyerek”, ugyanis ez az egyetlen kategória ahol nem a sebesség számít.

Talmácsi Gábort kérte fel a szervezőbizottság, hogy legyen a  rendezvény nagykövete. Az X-Trial sokban különbözik a gyorsasági versenyzéstől. Ezzel az eseménnyel közelebb lehet hozni az embereket a motorozáshoz.

Hegedűs “Hege” László kerékpárral lett 20-szoros triál bajnok. A két sport között rengeteg hasonlóság van. A szabályzat szinte azonos, például hibapont jár a lábletételért. A rider csak a motorral érintkezhet, vagyis nem érhet az akadályokhoz semmilyen formában.

Írta és fotózta: Háfra Zsolt

X-Trial Budapest Sajtótájékoztató

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ