WTCR-futammal kezdődik a Hungaroring nemzetközi szezonja

WTCR-futammal kezdődik a Hungaroring nemzetközi szezonja

MEGOSZTÁS

A Hungaroring versenynaptárában az idén is, mint minden évben, jó néhány rangos nemzetközi verseny kap helyet – többek között ezekről esett szó a társaság mai sajtótájékoztatóján. A nemzetközi szezon az újonnan életre hívott WTCR-sorozattal kezdődik április utolsó hétvégéjén, amelynek egyik nagy esélyese a Hyundai színeiben induló Michelisz Norbert, és amelyre a jegyértékesítés a sajtótájékoztató időpontjában kezdődött el.


A WTCC és a TCR International sorozat összeolvadt és ebből született meg a WTCR, ami a top túrautós bajnokság lesz 2018-ban. Továbbra is az Eurosport Event szervezi, mint korábban a túraautó-világbajnokságot. A 26 fős állandó mezőny mellett minden helyszínen kiosztanak majd két szabadkártyát is.
A két autó között nem feltétlenül teljesítményben , hanem súlyban van különbség, kicsit robosztusabb. A Sorozat pedig nézőbarátabb, gyakrabban mehetnek bele a versenyzők fizikai kontaktokba. Egy brit túraautó bajnok is lesz a mezőnyben, ami ugyancsak érdekes színfoltnak ígérkezik. Arról egyelőre nincs hivatalos információ, további magyarok lesznek-e a mezőnyben. Hiszen az elkövetkezendő hetekben publikálják majd a nevezési listát, de a hírek arról szólnak, hogy a Zengő Motorsport kétversenyzős csapattal tervez rajthoz állni a sorozatban, s talán az sem kizárt, hogy Michelisz csapata, a M1RA is ott lesz a rajtnál. A részletek egy-két héten belül nyilvánosak lesznek ezzel kapcsolatban is.

“Ami nekünk fontos volt, hogy legyen magyar résztvevője a sorozatnak, s lehetőleg olyan magyar résztvevője, aki miatt kijönnek a nézők a pályára. Nos, Michelisz Norbinál keresve sem találhattunk volna jobb versenyzőt. Ezúton is gratulálok az új Hyundai-szerződéséhez.” -mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy megmérethetem magam ebben az új sorozatban, s a hét eleji barcelonai teszt után még jobban várom a szezonkezdetet és természetesen a magyar versenyt. Kedden esőben és felszáradó pályán is tesztelhettem a Hyundait, s pozitívak a tapasztalataim: az autó nagyon kezes, egyszerűen vezethető. Olyan, amivel versenyzőként gyorsan tudsz sok önbizalmat szerezni. Amint azt már korábban is elmondtam, szakmai érvek szóltak a Hyundai-szerződés mellett, bízom benne, hogy igazunk lesz és a miénk lesz a legjobb autó a mezőnyben.” – mondta Michelisz Norbert.

“A 2017-es szezon a magyar autósport egyik legsikeresebb éve volt: Michelisz Norbert világbajnoki ezüstje – ami nekünk arannyal ér fel – mellett versenyzőink három Európa-bajnoki címet és négy Európa-bajnoki dobogós helyet szereztek, amire nagyon büszkék vagyunk.” – mondta Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.

A HUNGARORING 2018-as NEMZETKÖZI VERSENYNAPTÁRA
Április 27-29.: WTCR
Május 1.: Nagy Futam (Budapest belvárosa)
Június 1-3.: német túraautó bajnokság (DTM) futama
Június 15-17.: kamionos Európa-bajnokság (ETRC) futama
Június 23-24.: Red Bull Air Race
Július 27-29.: Formula–1-es Magyar Nagydíj

Hungaroring Idénynyitó Sajtótájékoztató

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ