WRC VODAFONE Rally de Portugal – Négy gyors után Latvala az élen

WRC VODAFONE Rally de Portugal – Négy gyors után Latvala az élen

MEGOSZTÁS

Az új-zélandi Hayden Paddon győzelmével kezdődött a mai nap, miután egy másodperccel gyorsabbnak bizonyult, mint Jari-Matti Latvala – Viana do Castello 26.70 km. A tapadás hiánya volt a pilóták részéról a gyakori “panasz”. A spanyol határhoz közeli szakaszon fokozatosan nedvesebbé vált a szakasz felszíne és az egyre később rajtoló versenyzők egyre jobban küzdöttek a tapadás hiányával.

Paddon: Nagyon koncentráltam a vezetésre, hogy hibátlan legyen. Nem volt sok tapadás. A szakasz rendben volt a széles részeken elnyomtam, de a szűkebb részen túl óvatos voltam, ahol a szakasz puha, homokossá vált.

A harmadik szakaszt – Caminha 1, 18.10 km – Latvala nyerte Evans és Tänak előtt. Az összetettben 5.0 másodperces előnnyel vezetett a finn toyotás  Meeke és 5.7 másodperccel Tänak előtt.

A negyedik szakaszt Meeke, Tänak és Breen azonos idővel teljesítették – Pont da Lima 27.46 km. Latvala 4.5 másodpercet kapott Meeketől, így az összetettben mindössze 0.5 másodperc a különbség köztük. Izgalmas második kör várható, miután a vezető Latvala és az 5. helyen álló Ogier között mindössze 4.8 másodperc a különbség.

Latvala: Tegnap este még nem voltam benne biztos, hogy ma vezetni fogok.[A tegnapi shakedownon Latvala komolynak tűnő sérülést szenvedett – matezsoltee] Szerencsére egy remek csapatom van és az éjszaka folyamán egyre jobban és jobban éreztem magam. Nem vagyok 100%-os, úgy 97 %-os lehetek. Tudtam, hogy időt fogok veszíteni a zárószakaszon. A pályabejárás alatt nem ez volt a legkönnyebb gyors, nagyon sokat változtattunk az itinerben.

1. Latvala 48:07.1 p
2. Meeke +0.5 s
3. Tänak +1.2 s
4. Breen +1.4 s
5. Ogier +4.8 s
6. Paddon +10.2 s
7. Neuville +10.3 s
8. Sordo +10.7
9. Östberg +16.4 s
10.Evans +18.3 s

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ