WRC Svéd Rally – Neuville az élen az első napot követően

WRC Svéd Rally – Neuville az élen az első napot követően

MEGOSZTÁS
2022 FIA World Rally Championship
Round 02, Rally Sweden
24-27 February 2022
Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 N Rally 1
Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville vezetésével zárult a WRC Svéd Rally első napja. A délelőtt Kalle Rovanperä-ról szólt, majd a délután már Thierry Neuville-ről. A délutáni, koraesti körben már megjelent a gumikopás, mint probléma. Komoly liftezésbe kezdtek a pilóták rajtpozícióiknak köszönhetően. Két nagy vesztese van eddig a futamnak a hófalban ragadt Craig Breen és Ott Tänak. A Hyundai Motorsport észt pilótapárosa A délutáni körben folytatta a versenyképes tempójátt, a Kamsjön szakasz újbóli megnyerésével behúzták második szakaszgyőzelmüket, de hibrid rendszerükkel kapcsolatos problémáról számoltak be. Sajnos a probléma miatt a Hyundai i20 N Rally1-es autójukon piros lámpa kigyulladt. Az FIA szabályainak megfelelően és biztonsági óvintézkedésként a párosnak ki kellett állnia, míg a csapatnak pedig az esti szerviz során meg kellett vizsgálnia a hiba okát és azt elhárítani a problémát. Friss hír szerint Tänak szombaton folytatja a futamot!

“Ez egy fontos nap volt az egész csapat számára, sikerült nagyszerűen kezdeni a ralinak. A péntek esti vezetés minden bizonnyal mosolyt csalt az arcunkra Monte-Carlo után. Jól kezdtünk ma reggel. A második szakaszon piros zászlót kaptunk, de megállapított időt kaptunk, amivel megőriztük a pozíciónkat. A déli szervizben végeztünk néhány apróbb beállítási változtatást. Kényelmesen éreztem magam az autóban, és gyorsan tudtam vezetni. Az autó tökéletesen működött. Délután jól gazdálkodtunk a gumikkal, így fontos másodperceket tudtunk visszahozni, és az élre álltunk. A rali még hosszú, és továbbra is keményen  fogom nyomni”.

1. T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 N Rally1 1:02:31.2 ó
2. K. Rovanperä J. Halttunen Toyota GR Yaris Rally1 +4.3 s
3. E. Evans S. Martin Toyota GR Yaris Rally1 +7.4 s
4. E. Lappi J. Ferm Toyota GR Yaris Rally1 +8.8 s
5. O. Solberg E. Edmondson Hyundai i20 N Rally1 +28.1 s
6. T. Katsuta A. Johnston Toyota GR Yaris Rally1 +1:18.9 p
7. A. Fourmaux A. Coria Ford Puma Rally1 +1:32.9 p
8. G. Greensmith J. Andersson Ford Puma Rally1 +1:48.1 p

– Szombaton hat szakaszt rendeznek – 2×3 gyors – 82 km
– A Brattbyvel (10,49 km) kezdődik a szombati program, majd a leghosszabb szakasz következik, a Långeddel (19,49 km), majd az kör az Umeå-val (11,17 km) fejeződik be.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ