WRC Svéd Rally 2018 – Hyundai 1-2-3

WRC Svéd Rally 2018 – Hyundai 1-2-3

MEGOSZTÁS
2018 FIA World Rally Championship
Round 02, Rally Sweden
15-18 February 2018
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A Hyundai Motorsport sikeresen befejezte az első napot a WRC Svéd Rallyn, a FIA Rally Világbajnokság második fordulójában.

Thierry Neuville 4.9 másodperccel vezet a második helyen álló Andreas Mikkelsen, illetve  12.1 másodperccel a másik csapattárs Hayden Paddon  előtt.

Mindhárom Hyundai Shell Mobis World Rally Team pilóta a pénteki napon szakaszgyőzelmet ért el és a nap végén Hyundai 1-2-3. a sorrend a futam összetettjében.

2018 FIA World Rally Championship
Round 02, Rally Sweden
15-18 February 2018
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Neuville / Gilsoul – # 5 Hyundai i20 Coupe WRC

  • Az SS3 szakaszt (Svullrya) nyerte a belga pilóta
  • A pénteki versenynapot 4.9 másodperccel vezeti csapattársa Andreas Mikkelsen előtt.

Neuville: Micsoda nap!Igyekeztünk a munkánkra koncentrálni és azt tettük amit a rajtpozíciónk engedett. Azzal a céllal vágtunk neki a napnak, hogy hibamentesen és következetesen legyünk gyorsak. Az autó remek volt, ültek a beállításaink és kényelmes volt vezetni az autót. Az előttünk rajtoló autók szenvedtek egy kicsit a havazástól. Úgy éreztem minden alkalommal, amikor  erősebben nyomtam a gázpedált, úgy éreztem, hogy egy gyorsabb versenyvonalat hoztam létre a mögöttem autózó srácoknak, ami egy bonyolult egyensúly része volt. Most, hogy mindhárom Hyundai i20 Coupe WRC az első három helyen fejezte be az első napot, egy jó erkölcsi alap, de tisztában vagyunk azzal, hogy hosszú út vár még ránk. Megpróbálunk küzdeni a győzelemért, de meglátjuk majd mit tehetünk.

2018 FIA World Rally Championship
Round 02, Rally Sweden
15-18 February 2018
Andreas Mikkelsen, Anders Jaeger, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Mikkelsen / Jæger (# 4 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Mikkelsen az SS4 – Röjden szakaszon volt a leggyorsabb. Ez volt Andreas tizedik szakaszgyőzelme a Hyundai Motorsport színeiben.
  • Második helyen zárta a napot a csapat norvég pilótája.

Mikkelsen: Jól indultunk, nagyon jó érzés most azt látni a Hyundai Motorsport mindhárom pilótapárosát a pénteki nap élén látni. A délelőtti kör segítségével alapoztuk meg az önbizalmunkat és a jó ritmust. Képesek voltunk szakaszról-szakaszra egyre kényelmesebben versenyezni és nagy örömünkre ez ebéd előtt szakaszgyőzelmet jelentett. Nagyon elégedett voltam ezzel a fejlődéssel. Természetesen az előttünk rajtoló srácok számára nem volt kérdés, hátrányosabb pozícióban voltak hozzánk képest, de ez  a számunkra is legalább annyira bonyolult volt. Több helyen is óvatosan vezettem, így tartalékokkal is rendelkezünk, ami ahhoz szükséges, hogy tudjuk folytatni azt a megközelítést, hogy hibátlanul tudjunk vezetni. Nagyon élveztem a hazai vezetést a mai norvég szakaszokon és bízom benne, hogy ezt a biztatást vasárnap délután is láthatom és élvezhetem.

2018 FIA World Rally Championship
Round 02 Rally Sweden
15-18 February 2018
Day 1
Action
Hayden Paddon, Seb Marshall, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Paddon / Marshall (# 6 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A pilótapáros első alkalommal ült a versenyautóban a 2017-es pódiummal zárt Ausztrál Rally óta.
  • Paddon az SS5, SS8 szakaszokon bizonyult a leggyorsabbnak. A harmadik helyen álló kiwi pilóta 12.1 másodpercre áll Neuville mögött.

Paddon: Nagyszerű érzés, hogy visszatérhettünk idei első versenyünkön keresztül a WRC új szezonjába. A mai célunk a ritmus visszaszerzése volt. A körülmények nem voltak könnyűek. Tudnunk kellett, hogy mennyire ültek a beállításaink és azok mennyire ültek a szakaszokon. A kanyarok a második körre, már nagyon hangsúlyosokká váltak. Ha a versenyvonalból kiléptél az autó azonnal elkezdett utazni, így vissza kellett lépnünk. A rajtpozíciónk sokat segített az elért eredményben, de ezen túl igyekeztünk hibátlan megközelítést alkalmazni ennek érdekében is. Javultunk, a pozíciónk biztatóak , de még sok minden vár ránk.

Hyundai Motorsport

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ