WRC Rally Italia d’Sardegna – Hyundai 1-2 – Paddon vezet

WRC Rally Italia d’Sardegna – Hyundai 1-2 – Paddon vezet

MEGOSZTÁS
2017 FIA World Rally Championship, Round 07, Rally Italia Sardegna 08-11 June2017, Hayden Paddon, Seb Marshall, Hyundai i20 Coupe WRC, Photographer: RaceEmotion, Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Változatos napon van túl a WRC Rally Italia d’ Sardegna mezőnye. Sordo és Lappi 3-3, Sordo 2, míg a Meeke – Hänninen kettős 1-1 szakaszt tudott nyerni a mai napon.

A mai nap legnagyobb vesztese Kris Meeke volt, aki ismét összetörte a C3 WRC-jét és ismét a vertseregben találta magát miután negyedik fokozatban egy hibát követően felborította az autóját.

A nyitó körben a nagy por zavarta a pilótákat és a felértékelődő rajtpozícióknak köszönhetően “érdekes” sorrendben fniseltek a pilóták. Közben Lappi második sebességi fokozata elszállt, miközben Mikkelsen  turbóproblémákkal küzdött. Paddon szeme és arca mosolygott – Az autóm újra olyan, mint régen és ez fantasztikus a számomra.

Paddon zárta az élen a napot, Neuville és Tänak előtt. Hänninen a második helyről a hatodikra csúszott vissza miközben egy hibát követően megsérült az autójának hűtője. Megjósolhatatlan a futam végkimenetele.

Paddon: Egy előre kitalált terv szerint vágtunk neki a mai napnak, amitől nem tértünk el. Tudtuk, hogy ez a futam nem nyerhető meg az első napon, igyekeztünk kényelmesen és eredményesen autózni. Az autót könnyen lehetett vezetni és a pozitív délelőttöt, sikerült átmenteni délutánra is. Sajnosaz SS7 szakaszon eltört  a bal első lengéscsillapítónk, ami megváltoztatta az autónk egyensúlyát, rövid ideig nem állt jól a szénánk. A nap középpontjában a lehető legjobb holnapi rajtpozíció megszerzése volt, a tervünk egyik része tökéletesen megvalósult. A holnapi szakaszokat nagyon szeretem, de ez egy nagyon kemény futam és bármelyik pillanatban büntethet. Nagyon örülök neki, hogy ma este vezetem a futamot, de nem dőlünk hátra!

1. H. Paddon S. Marshall Hyundai i20 Coupe WRC 1:31:02.6 ó
2. T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +8.2 s
3. O. Tanak M. Jarveoja Ford Fiesta WRC +9.5 s
4. J.M Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +9.8 s
5. M. Østberg O. Floene Ford Fiesta WRC +14.7 s
6. J. Hänninen K. Lindstrom Toyota Yaris WRC +38.0 s
7. S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +41.0 s
8. E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC +1:05.3 p
9. A. Mikkelsen A. Jaeger Citroën C3 WRC +1:57.9 p
10. E. Camilli B. Veillas Ford Fiesta R5 +4:08.0 p

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ